Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Cioco puff smoothie bowl!!!

Eu personal – sunt o consumatoare înrăită de fructe! Le ador! Le consum sub toate formele: Smoothies, Sucuri, Smoothie bowls sau pur și simplu fructele integrale! Îmi plac pentru că sunt dulci, zemoase, parfumate și simt cum îmi hidratează organismul în profunzime! Le iubesc!

Fără fructe – viața ar fi monotonă și mai lipsită de culoare! Atunci cand le consum îmi îmbie toate simțurile: vizual – olfactiv – gustativ! Ahhhhh sunt atât de multe texturi pe care le-am descoperit în ultima perioadă!
Așadar, o să încerc în perioada următoare să vă conving să consumați și voi mai multe fructe! De ce? Pentru că acestea conțin multe vitamine, minerale, fibre!

Este important să folosim un blender de calitate. Ce înseamnă calitate? Blenderul trebuie echipat cu un recipient 100% fără BPA. Materialul din care este realizat recipientul blenderului nu trebuie să absoarbă mirosul sau gustul alimentelor, putând fi astfel utilizat pentru prepararea supelor, smoothie-urilor și sosurilor în casă fără nicio grijă. Este foarte important că recipientul să nu elibereze nicio substanță în alimente, cum poate fi cazul atunci când sunt folosite materiale plastice de calitate inferioară.

Blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality este echipat cu un recipient 100% fără BPA cu un volum de 2,5 litri, are este suficient pentru amestecarea unor bucăți mai mari de alimente fără a fi necesară tăierea acestora în bucăți mai mici. Acesta este realizat dintr-un material sigur și durabil – Copoliester Tritan, care este adecvat pentru a fi utilizat împreună cu alimente calde sau reci. Materialul din care este realizat recipientul nu absoarbe mirosul sau gustul alimentelor, putând fi astfel utilizat pentru prepararea supelor și sosurilor în casă fără nicio grijă.

Ingrediente Cioco puff smoothie bowl:

– 2 banane coapte bine

– 1 mandarină

– câteva boabe de rodie

– cacao nibs (boabe de cacao crudă sfărâmate)

– 1 linguriță cacao pudră

– fulgi de cocos

– fulgi de ovăz

Mod de preparare:

Ce îmi place mie la smoothie – se prepară super repede! Totul este gata în cel mai scurt timp posibil! Aproximativ 3 min 🙂
 
Cum? Introducem bananele în blender împreună cu un vârf mic de apă plată sau lapte vegetal și puțină cacao pudră, vrum vrum 10 secunde până ce se mixează bine și se transformă într-un smoothie cremos!
 
Apoi începem decorarea smoothie-ului! Eu am folosit mandarină, cacao nibs pentru textura crocantă, fulgi de cocos și ovăz și bobițe de rodie! A fost un adevărat deliciu!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply