Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Lapte vegetal de migdale cu diferite arome – Homemade!

De când am renunţat la laptele convenţional – am descoperit această minune numită Lapte vegetal de migdale. La început recunosc foloseam laptele vegetal cumpărat la cutie! Apoi am avut o revelaţieîn momentul în care am început întorc cutia şi să citesc ingredientele!

Ulei de floarea soarelui în lapte? Dar de ce?? Zahăr în laptele vegetal? Dar de ce? Adică normal ştiu de ce – ca reziste cât mai mult pe rafturile magazinelor şi aibe un gust cât mai ademenitor! Agent de îngroşare? Bleahhh 🙂 Aşadar am luat hotărârea renunţ la aceste prostioare – şi îmi fac singurică laptele :))

Mi s-a oferit această oportunitate de a utiliza un nou blender … Froothie Optimum care va recunosc după câteva încercări mi-a ajuns direct la inima. Este super … face o treaba de minune! Dar despre asta va povestesc într-un articol separat. Cu ajutorul acestui blender am obţinut laptele de migdale în 10 secunde!

Lapte vegetal de migdale
Ingrediente lapte vegetal migdale:

– 200g migdale

– 1 litru apă

– 4/5 curmale

Mod de preparare lapte vegetal de migdale:

1. Hidratăm migdalele cam aproximativ 8 ore. Le punem peste noapte într-un vas cu apă şi le lăsăm la hidratat. Acesta este un pas foarte important în obţinerea unui lapte cât mai cremos.

2. Introducem migdalele pe care le-am hidratat cu o noapte înainte + curmalele + apă plata 1 litru în blender şi vrum vrum timp de 10 secunde (în blenderul Optimum Froothie) s-ar putea dureze putin mai mult dacă aveţi un blender cu o viteză mai mică.

3. Trecem tot conţinutul mai devreme blenduit printr-un săculeţ / sită foarte fină pentru separarea laptelui de pulpă. Eu am folosit un săculeţ special pentru stoarcerea / obţinerea laptelui pe care l-am primit odată cu blenderul Froothie. Dacă nu deţineţi un săculeţ – nu e nici o problemaputeţi folosiţi o bucată de tifon!

4. Pentru obţinerea culorilor din imagine – am folosit căpşuni şi iarbă de grâu. Am blenduit separat câteva căpşuni româneşti, am separat pulpa de suc cu ajutorul unei site foarte fină. Iar pentru un extra boost de energie şi pentru întărirea sistemului imunitar am folosit 1 lingură iarbă de grâu! Dacă sunteţi interesaţi în găsirea unei modalităţi simple şi uşoare pentru întărirea sistemului imunitar – mai multe informaţii găsiţi aici! Acestea au fost alegerile mele – bineînţeles puteţi va jucaţi şi experimentaţi şi alte culori / arome!

Tips & Tricks!

Nu aruncaţi pulpa de migdale – puteţi o folosiţi la crearea dulciurilor sau o adăugaţi peste salatele de crudităţi – pentru un extra gust!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Lapte de migdale

Leave a Reply