pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Piure din cartofi dulci cu chifteluțe de caju și fistic!

Această rețetă a rezultat dintr-o joacă simpatică cu ingredientele în bucătărie. Inițial am vrut să prepar altceva dar pe parcurs am schimbat traiectoria meniului 🙂
 
Îmi place să mă joc cu ingredientele și condimentele în bucătărie – și ador atunci când îmi iese ceva neașteptat de delicios! Așa este această rețetă pe care o recomand cu toată încrederea!

Cartofii dulci conțin multe fibre alimentare, reprezintă o modalitate bună de a controla foamea și de a avea un tranzit intestinal bun. Conțin mult mai puțin amidon decât cartofii albi și au un indice glicemic relativ mic. Oferă un sentiment de sațietate pentru un timp mai îndelungat și ne ajută la reducerea cantitativă a dulciurilor.

Vă garantez că gustul chifteluțelor vegane este foarte aproapiat de cele tradiționale. Încă un lucru pozitiv – este că acestea sunt foarte sățioase. Nu puteți să mâncați foarte multe! 🙂

Ingrediente piure cartofi dulci:

-2 cartofi dulci medii
-un vârf de sare de ocnă neiodată

Ingrediente chifteluțe 2 persoane:

– 150g caju crud
– zeamă de la jumătate lămâie
– 1 lingură ulei măsline
– o legatură de mărar
– 3 fire de ceapă verde
– sare de ocnă neiodată
– 50g fistic copt

Mod preparare chifteluțe:

 1. Caju-ul trebuie hidratat minim 4 ore.
 2. După ce a fost hidratat se introduce caju-ul în blender și se mixează pană ce devine o pastă cremoasă! Se adaugă zeamă de lămâie, un vârf de sare și foarte puțin ulei de măsline (1 lingură).  Tăiem mărunt mărarul si ceapă verde pe care le amestecăm cu pasta de caju. Gustăm și dacă este cazul mai adăugăm sare!

3. Fisticul îl coacem noi în casă sau îl cumpărăm deja copt. Atenție nu prăjit!

4. După ce îl coacem îl introducem separat în blender și vrum vrum până ce devine ca o făină fină! Această făină o vom folosi pentru a “tăvăli” chifteluțele de caju prin ea.

5. Începem și construim cu ajutorul palmelor grămăjoare de caju. Apoi aceste “grămăjoare – chifteluțe” le trecem prin pudra de fistic. Yummmmm

6. Le introducem la frigider pentru 1 oră și apoi sunt gata de îmbucat 🙂

Dacă dorești să descoperi si alte rețete în care poți să încorporezi cartoful dulce – te invit să citești acest articol!
 
 Vă urez poftă bună! 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Leave a Reply