pranz / cina, Retete, Salate
Leave a comment

Cum să prepari 3 Salate bogate în Proteine!

 
Știu că mulți dintre voi consideră salata – un simplu aperitiv sau poate doar o banală garnitură care poate acompania felul principal de mâncare . . .  și cam atât.
Vreau să vă demonstrez că salata se poate transforma din ceva banal . . . într-un fel de mâncare principal, plin de arome, culori și care pe deasupra este si bogată nutrițional.
 
Salata poate acoperi o parte importantă din doza zilnică de nutrienți. 
Salata poate fi super sățioasă dacă știi cum să combini ingredientele astfel încât să o transformi într-un fel principal. Conține vitamine, minerale si fibre îmbunătățesc digestia . . .  și cu riscul de a mă repeta –  salata acoperă o parte importantă din atât de mult necesarii nutrienți.
 
În aceste rețete voi folosi diferite ingrediente printre care microplantuțe pline de vitamine, minerale, culori și savoare. Acestea conțîn mai mulți nutrienți ca planta matură. 
 

Ingrediente salată nr 1:

 

 
– 200g năut fiert
– 1 ardei kapia
– 1 castravete
– un avocado
– salată romană
– microplante floarea soarelui
– microplante ridiche și broccoli
 
Ingrediente dressing:
 
– 1 lingură tahini (pastă de susan) – în cazul în care doriți să îl faceți acasă – va atașez rețeta aici 
– zeama de la jumătatea lămâie
– 1 – 2 linguri apă
– un vârf de sare după gust
 

Mod de preparare salată 1:

 
Vom începe prin a hidrata și fierbe năutul. Va sfătuiesc să îl hidratați pentru minim 8 ore sau peste noapte. Acest pas va înjumătăți timpul de fierbere al năutului.
Apoi după ce l-am fiert, îl amestecăm cu ulei de măsline, paprika, turmeric și sare. 
Trecem la tăierea legumelor, puteți să le tăiați în ce forme și mărimi doriți voi.
 
Salata fără dressing este destul de plictisitoare, de aceea eu pun mare accent pe un dressing aromat și savuros care poate schimba în totalitate percepția asupra salatelor.
Pentru dressing vom amesteca 1 lingură tahini cu zeamă de lămâie, apă și puțină sare. Amestecăm până ce totul se omogenizează bine. . . 
Acum nu ne rămâne de făcut decât să amestecăm toate ingredientele împreună cu dressingul și gata … am obținut o salată super delicioasă.

Ingrediente salată nr 2: 

 
– 200g linte verde fiartă
– 1 morcov mic
– 1 castravete
– o mâna de valeriana / baby spanac sau orice alt fel de salată verde preferată
– Microplante muștar
– Microplante broccoli
 
 
Ingrediente dressing: 
 
– un avocado mediu
– zeamă de la jumătate lămâie
– 2 linguri apă
– sare neiodata după gust
 

Mod de preparare salată nr 2:

 
Tăiem legumele în cubulețe sau în ce formă preferați voi, eu de exemplu morcovul l-am tăiat în fâșii julienne cu ajutorul unui peeler special. Puteți să îl dați prin răzătoare – va fi la fel de delicios.
 
Germenii de linte i-am crescut în felul următor: Am hidratat lintea pentru aproximativ 10 ore (peste noapte) apoi am transferat-o într-o strecurătoare (oală cu găurele) pentru a o lăsa să respire. Am udat-o de 2 ori pe zi (dimineață și seară)timp de 2 zile . . . și cam atât. Veți observa că ea începe să prindă viață, începe să germineze și să dorească să crească mare și frumoasă.
 
Am adăugat și microplantele de muștar pentru un gust puțin picant și cele de broccoli pentru un plus nutrițional și am amestecăm toate ingredientele împreună cu dressingul.
Pentru dressing: Introducem toate ingredientele mai sus menționate în robotul de bucătărie și vrum vrum 30 secunde până ce totul se transformă într-o pastă creamoasă.
Salată nr 2 – gata de înhățat .
 

Ingrediente salată nr 3:

– o mâna de rucola

– 150g quinoa rosie fiarta

– 1 avocado

– un castravete mediu

– cateva rosii cherry

Microplante gulie roz

– Microplante sfecla rosie

– germeni de linte crescuți de mine în casă

 

Ingrediente dressing:

– 1 lingură unt de migdale sau caju

– zeamă de la 1/2 lămâie

– 2 linguri apă plata

– 1 linguriță oregano

– sare și piper după gust

Mod de preparare salată 3:

Simplu! Spălăm și tăiem toate legumele. Fierbem quinoa timp de 20 minute. Atenție – quinoa trebuie spălată neapărat înainte de fierbere. Aceasta conține o substanță care da un gust amărui – deci va recomand să o spălați în 2 – 3 ape.

Dressing-ul este la fel de simplu de preparat. Amestecăm untul de caju sau migdale cu apă, zeamă de lămâie și condimentele și apoi încorporam în salată. SUPER DELICIOASĂ!

 

RETETA VIDEO!

 

 

Leave a Reply