pranz / cina, retete vegane
Leave a comment

Chifteluțe vegane din mazăre galbenă și quinoa!

Îmi place să improvizez, să testez diferite combinații alimentare – dar cel mai mult îmi place atunci când testarea are un final fericit. În acest caz are! A ieșit o combinație delicioasă! Am făcut curat în dulapul cu alimente și am găsit printre altele o pungă de mazăre galbenă și câteva rămășițe de quinoa neagră uitată de foarte mult timp pe raft.  Trebuiau folosite urgent! Erau de prea mult timp uitate. Ce să fac? Ce să fac? Inițial mă gândeam la un piure din mazăre galbenă(am gustat într-un restaurant și mi s-a părut genial gustul). Dar de această dată am zis să încerc ceva mai fancy 🙂
 
Așa au luat naștere aceste chifteluțe vegane – care vă asigur că merg oricând și oricum. Sunt atât de versatile încât le poți combina fără probleme!
 
Uneori este ok să . . . go with the flow! So i did! 🙂
 
Chifteluțele au ieșit absolut delicioase!  

Ingrediente chifteluțe vegane:

– 250g grame mazăre galbenă
– 70 grame quinoa neagră (are un efect vizual foarte mișto dupa cum se vede in poza)
– 2 morcovi medii
– 2 cepe medii
– doi ardei kapia medii
– 3 linguri de târâțe psyllium (dacă nu aveți – puteți folosi semințe de in râșnite )
– condimente: câte 1 linguriță de busuioc, cimbru, oregano, paprika
– condimentul secret – care va face diferență este chimionul. Adăugați 1 lingură chimion pudră!
– 1 lingură sare de ocnă neiodată

Chifteluțe vegane din mazare galbena 

 Mod de preparare:

 
Punem separat la fiert mazărea galbenă și quinoa. Atenție este bine să spălăm în câteva ape atât quinoa cât și mazărea înainte de a le pune la fiert. Adăugați în apă puțină sare.
 
Atât mazărea cât și quinoa fierb în aproximativ 30 minute la foc mediu. Este bine să le testați cu furculița ca să observați cât de moi sunt.
 
După ce au fiert le punem în robotul de bucătărie cu lamă S și le mixam puțin dar nu cât să devină piure.
 
Apoi dăm prim răzătoarea mică morcovul și ceapa. Tăiem cubulețe ardeiul kapia.
 
Apoi le amestecăm pe toate împreună cu târâțele de psyllium si condimentele: busuioc, cimbru, oregano, chimionul, paprika și sare de ocnă.

Cu ajutorul mâinilor formăm chifteluțele și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul trebuie încălzit în prealabil. Introducem tava în cuptor la foc mediu. Mie mi-au ieșit în total 18 chiftele.

 

Vă urez poftă bună!

Chifteluțe vegane din mazare galbena

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Alte retete recomandate

Burger Vegan din naut si linte

 

Leave a Reply