Diversifică fresh chiar şi în sezonul rece!
Suntem în sezonul rece şi parcă nimic nu ne mai satisface cerinţele culinare. Ştiu că în această perioadă simţim nevoia să mâncăm în preponderenţă alimente gătite pentru a ne încălzi atât corpul cât şi sufletul. Totuşi va îndemn să nu renunţaţi la alimentele crude, acestea sunt cele care ne energizează şi ne îmbunătăţesc sistemul imunitar.
Aşadar … ingrediente salată asiatică:
– 4-5 frunze salată românească
– o bucăţică salată iceberg sau varză de china
– vlăstari de ridiche şi muştar
– 5-6 roşii cherry
– un castravete
– jumătate mango
– jumătate avocado
– seminţe susan
– seminţe cânepă
– o lingură ulei măsline
– sare neiodată după gust
Ingrediente sos:
– aproximativ un pumn vlăstari de busuioc japonez Microgreens
– cealaltă jumătate de mango
– cealaltă jumătate de avocado
Mod preparare:
Tăiem toate ingredientele în fâşii sau bucăţele mici (cum preferăm) şi le amestecăm într-un bol împreună cu uleiul de măsline, seminţele de susan şi de cânepă.
Pentru sos, introducem toate cele 3 ingrediente în blender şi vrum vrum cam 10-15 secunde până textura devine omogenă ca o pastă creamoasă! E . . .voilà
Curcubeu pe cerul gurii! Aromele se îmbină atat de bine . . . gustul dulceag împreună cu cremozitatea avocado- ului crează o poveste minunată pentru papilele gustative. Salata este plină de vitamine si minerale alcalinizante.
Ţi-a plăcut reţeta?
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂
Vă urez poftă bună!
1 Comment