Dacă dorim sa mai diversificam alimentatia, să ne mai surprindem papilele gustative sau pur şi simplu dorim să ne impresionăm musafirii invitaţi sau sosiţi pe neaşteptate 😛, atunci vă recomand această reţeta super simplă de făcut. Quinoa este un aliment plin de nutrienţi . . . vă invit să citiţi mai multe despre ea chiar aici.
Ingrediente quinoa în 5 culori:
– 150g quinoa albă
– 1 ceapă mare
– sucul şi pulpa de la 1 morcov
– sucul şi pulpa de la o bucăţică varză roşie
– pulpa şi sucul de la jumătate sfeclă
– 2 -3 linguri tarate psyllium
– un praf de turmeric
– sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Fierbem quinoa aproximativ 30 minute. Dacă decidem în prealabil să hidratăm quinoa ( de preferat cu 2-3 ore înainte ) atunci aceasta va fierbe mult mai repede. De reţinut este că o dată fiartă îşi va dubla volumul. În timpul fierberii, pe la jumătatea timpului când apa a început să scadă, adăugăm ceapa tăiată cubuleţe mici. Adăugăm sarea şi piperul. De asemenea eu mai adaug mărar şi pătrunjel uscat pentru gust.
În acest timp, spălăm şi curăţăm legumele şi începem să le introducem în storcătorul de fructe prin presare la rece. Dacă nu deţinem un storcător, nu va panicaţi, puteţi să treceţi legumele prin răzătoarea mică, apoi să le puneţi în boluri separate şi să adăugaţi sare peste ele pentru a îşi lasa sucul. Le stoarcem manual de zeamă şi le punem în recipiente diferite ca în poza prezentata mai sus.
Eu am folosit formele rotunde pe care le utilizez şi atunci când fac prăjituri. Aşadar începem şi amestecăm câte o parte de quinoa cu sucul de la morcov. Odată încorporat adăugăm şi puţină pulpă şi o linguriţă de psyllium pentru a extrage sucul extra.
La fel se procedează cu toate celalalte culori / legume 🙂
Senzaţia este minunată … pentru că ai impresia că mănânci quinoa cu salată amandouă în aceeaşi îmbucătură.
Una dintre cele 5 culori(cea albă) este chiar versiunea naturală a quinoei.
Vă urez poftă bună.
1 Comment