Retete, retete vegane
comment 1

Quinoa in 5 culori!

Dacă dorim sa mai diversificam alimentatia,  ne mai surprindem papilele gustative sau pur şi simplu dorim ne impresionăm musafirii invitaţi sau sosiţi pe neaşteptate 😛, atunci  recomand această reţeta super simplă de făcut. Quinoa este un aliment plin de nutrienţi . . .  invit citiţi mai multe despre ea chiar aici.

Ingrediente quinoa în 5 culori:

– 150g quinoa albă

– 1 ceapă mare

– sucul şi pulpa de la 1 morcov

– sucul şi pulpa de la o bucăţică varză roşie

pulpa şi  sucul de la jumătate sfeclă

– 2 -3 linguri tarate psyllium

– un praf de turmeric

– sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Fierbem quinoa aproximativ 30 minute. Dacă decidem în prealabil hidratăm quinoa ( de preferat cu 2-3 ore înainte ) atunci aceasta va fierbe mult mai repede. De reţinut este o dată fiartă îşi va dubla volumul. În timpul fierberii, pe la jumătatea timpului când apa a început scadă, adăugăm ceapa tăiată cubuleţe mici. Adăugăm sarea şi piperul. De asemenea eu mai adaug mărar şi pătrunjel uscat pentru gust.

În acest timp, spălăm şi curăţăm legumele şi începem le introducem în storcătorul de fructe prin presare la rece. Dacă nu deţinem un storcător, nu va panicaţi, puteţi  treceţi legumele prin răzătoarea mică, apoi  le puneţi în boluri separate şi adăugaţi sare peste ele pentru a îşi lasa sucul. Le stoarcem manual de zeamă şi le punem în recipiente diferite ca în poza prezentata mai sus.

Eu am folosit formele rotunde pe care le utilizez şi atunci când fac prăjituri. Aşadar începem şi amestecăm câte o parte de quinoa cu sucul de la morcov. Odată încorporat adăugăm şi puţină pulpă şi o linguriţă de psyllium pentru a extrage sucul extra.

La fel se procedează cu toate celalalte culori / legume 🙂

Senzaţia este minunată … pentru ai impresia mănânci quinoa cu salată amandouă în aceeaşi îmbucătură.

Una dintre cele 5 culori(cea albă) este chiar versiunea naturală a quinoei.

 urez poftă bună.

1 Comment


Leave a Reply