Tips & Tricks Alimente
Leave a comment

10 motive sa consumi vlastari de ridiche!

Vlăstarii de ridiche sunt încărcaţi cu vitamine. Cercetătorii sugerează aceştia pot fi consideraţi super – alimente – super – nutritive care ar putea fi chiar mai eficiente în prevenirea cancerului decât broccoli.

De ce vlastari? De ce vlăstarii au o atât de mare concentraţie de nutrienţi? Vlăstarii reprezintă vârful piramidei din ciclul vieţii lor. S-a constatat  acesta este momentul când plăntuţa oferă cel mai ridicat nivel de vitalitate. Mai multe informatii gasiti si aici!

De ce consumăm vlăstari de ridiche?

1. Aroma puţin picantă a vlăstarilor de ridiche este perfectă pentru a adăuga aromă la salate şi sandwich-uri.

2. Vlăstarii reprezintă o sursă bogată de vitamine A, B, C, E şi K, şi conţin clorofilă şi toţi aminoacizii esenţiali.

3. Ajută la pierderea în greutate – vlăstarii de ridiche conţin foarte puţine calorii şi multe fibre – astfel asigura un sentiment de saţietate, ajutându-ne mâncăm mai puţin. Enzimele din vlăstarii de ridiche descompun amidonul din produsele alimentare, şi astfel se creşte absorbţia nutrienţilor.

4. Vlastarii de ridiche sunt o sursă excelentă de acid folic. Acidul folic promovează sănătatea cardiovasculară prin descompunerea homocisteinei (un aminoacid care promovează ateroscleroza). Aproximativ jumatate din persoanele cu boli cardiovasculare au niveluri crescute de homocisteina.

sprout

5. Lupta împotriva cancerului – muguri de ridiche conţin lignină, care poate mari activitatea celulelor macrofage (celule care atacă invadatorii străini ale corpului).

6. Îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar – vlăstarii de ridiche sunt o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la îmbunătăţirea rezistenţei la boli.

7. Vlăstarii conţin multă vitamina C care ajută organismul în a produce colagen. Colagenul este o proteină care menţine pielea netedă, elastică, şi fără riduri. Ca parte a procesului natural de îmbătrânire, producţia noastră de colagen încetineşte. Motiv pentru care în special persoanele în vârstă pot obţine beneficii suplimentare de frumuseţe prin consumul vlasarilor de ridiche şi alte alimente care sunt bogate în vitamina C.

ridiche

Imbunatateste functiile organismului?

8. Ajută funcţia corectă a ficatului şi vezicii biliare – acţionează un detoxifiant, acesta poate reglementa producţia şi fluxul de bilă şi a bilirubinei din sânge. De asemenea îndepărtează excesul de bilirubină din sânge

9. Ameliorarea constipaţie şi hemoroizilor – vlăstarii de ridiche sunt bogaţi în fibre insolubile (glucide nedigerabile). Acest lucru ajută la o digestie sănătoasă, reţine apa şi alina constipaţia.

10. Sănătatea femeii – conţin estrogeni similari cu hormonul estrogen uman. Aceştia pot ameliora simptomele sindromului premenstrual, menopauza, bufeuri şi boala fibrochistică.

Eu personal am încercat vlăstarii de la Microgreens România şi mi se par absolut delicioşi. Dau o savoare specială salatelor şi preparatelor mele! Va încurajez le încercaţi şi testaţi cât mai multe variante de vlăstari pentru  oferă foarte multe beneficii organismului nostru!

Putem introducem vlăstarii de ridiche în alimentaţia noastră în salate sau pe un strat cremos de guacamole asa cum am facut eu in poza de mai jos!

guacamole-2-copy

Surse:

http://www.healwithfood.org/health-benefits/radish-sprouts-nutrition-facts-benefits.php

http://www.greenvalu.ie/education-healthy-workshops-in-dublin/benefits-of-sprouting/benefits-of-radish-sprouts/

http://www.isga-sprouts.org/2013/01/sprouts-nutrition/

http://www.isga-sprouts.org/about-sprouts/nutritional-advantages-of-sprouts/

 

 

 

Leave a Reply