Unul din deserturile mele preferate top 3! Tiramisu!! Îmi place la nebunie combinația dintre aroma cafelei, cremozitatea cremei de mascarpone și dulceața piscoturilor. Papilele gustative o iau razna numai când mă gândesc la această rețeta în timp ce scriu 🙂 Îmi plouă în gură!
Deși nu consum cafea de fel, ehh dar când vine vorba de tiramisu, lucrurile se schimbă! Rețeta mea de Tiramisu este super simplă de preparat! Avem nevoie doar de câteva ingrediente cheie și un blender bun care să mixeze crema “mascarpone” într-o consistentă super smooth.
Este vorba despre o rețeta de Tiramisu Veganizata! În loc de brânză mascarpone, vom folosi nuci de caju care vor da o cremozitate și o aromă deosebită cremei noastre de “mascarpone”. Apoi în ceea ce privește pișcoturile, puteți folosi fie pișcoturi normale (dacă nu țineți post sau dacă nu sunteți vegani), fie pișcoturi vegane care sunt destul de gustoase.
Ingrediente 6 pahare Tiramisu
- 1/2 pachet pișcoturi (există și variante vegane pe piață)
- 4 linguri de cafea cu vârf pentru prepararea cafelei + 300ml apa
- 200g caju crud
- 100 – 150 ml lapte de migdale homemade
- 3 linguri miere sau adaugati dupa gust
- jumătate linguriță vanilie
- 1 lingură rom
Mod de preparare Tiramisu
Pasul 1: Vom începe cu prepararea cafelei. Dacă aveți filtru sau aparat de făcut cafeaua atunci procesul este mult mai simplu. Având în vedere că eu nu sunt consumatoare de cafea, voi folosi metoda clasică. Pun 300ml apă la fiert și o dau în clocot. Adaug cele 4 linguri de cafea într-un recipient încăpător peste care adaug apa fiartă. Amestec și las 3-4 minute ca aroma cafelei să fie eliberată. Transfer cafeaua într-un recipient întins (gen bol) în care voi înmuia piscoturile.
Pasul 2: Cu câteva ore înainte de prepararea tiramisului este necesar să punem la hidratat nucile de caju. Sau le puneți peste noapte pentru a fi siguri că nu uitați să le hidratați. Înlăturăm apa în care a stat la hidratat și clătim caju-ul în apă proaspătă. Apoi îl transferăm într-un blender alături de laptele de migdale, miere, rom, vanilie și un vârf de sare. Vrum vrum vrum până ce obținem cremozitatea dorită.
Pasul 3: Începem și înmuiam piscoturile în cafea. Atenție trebuiesc scufundate doar pentru 1-2 secunde pe fiecare parte. Apoi le rupem și le transferăm în pahar. Modelăm un strat cât de cât drept și apoi adăugăm un strat de crema de caju. Apoi din nou un strat de piscuturi și iar caju. Și tot așa până se umple paharul! Apoi suprafata o putem decora cu puțină pudra de cacao! Un deliciu!
Vă recomand cu toată încrederea să încercați rețeta mea pentru că este super delicioasă, muuult mai sănătoasă și se apropie 100% cu gustul tradițional de Tiramisu! Trust me! It’s a game changer!
Enjoy!
ALTE RETETE RECOMANDATE
Pingback: Pâine de casă din 1 singur ingredient! Pâine fără gluten! - DolceFarVerde
Pingback: Iaurt de soia gata în 2 minute! Iaurt de post! - DolceFarVerde