Retete, retete vegane
Leave a comment

Pâine de casă din 1 singur ingredient! Pâine fără gluten!

Pâine de casă

 

Această Pâine de casă pregătită dintr-un singur ingredient este super delicioasă și aromată! Nimic nu rivalizează cu o pâine proaspătă de casă! Nu există o rețetă de pâine homemade mai simplă ca aceasta. Crocantă la exterior – pufoasă la interior! Nu necesită agenți de creștere sau dospire!

 

Este super simplu procesul de preparare. Pâinea se poate customiza după propriile gusturi, se pot adauga condimente, nuci sau semințe pentru un plus de nutrienți și gust!

 

Nu ai nevoie decât de 1 singur ingredient! Ingredientul cheie al acestei pâini de casă este Hrișcă. Am folosit hrișcă crudă verde și nu hrișcă maro coaptă (vezi video).

 

Pâinea din hrișcă miroase fantastic, are un gust mai bun decât pâinea cumpărată din magazin și este mult mai sănătoasă pentru voi! Dacă pâinea cu drojdie nu îți priește atunci această rețetă va ajunge printre preferatele tale.

 

 

 

Această rețetă de pâine de hrișcă durează 10 minute pentru a fi pregătită și nici măcar nu trebuie să o frământați.

 

Hrișca integrală este o cereala străveche, plina de nutrienți, asemănătoare semințelor. Poate fi măcinată si transformată în făină și folosită în clătite, prăjituri, lipii și chiar pâine de casă. Are o aromă de nucă care este fabuloasă în pâine.

Ingrediente:

  • 500g hrișcă crudă nehidratată
  • 200 – 250ml apă în funcție de capacitatea blenderului de a mixa
  • 1 linguriță de sare (opțional)

Mod de preparare pâine de casă:

Pâine de casă

 

Pasul 1: Hidratăm semințele de hrișcă minim 8 ore sau peste noapte. Atenție! Trebuie folosită hrișcă verde crudă și nu coaptă maro.

 

Pasul 2: După hidratare scurgem apa și clatim hrișcă în apă proaspătă. Apoi transferăm hrișca într-un blender sau robot de bucătărie și mixăm până ce hrișca se mărunțește. Atenție să nu mixati prea mult pentru că nu dorim să obținem o pastă fină.

 

Pasul 3: Transferăm compoziția într-un vas de sticlă și lăsăm la fermentat pentru 8 ore (sau peste noapte) dacă este frig (mai răcoare în casă – iarnă) sau 4-5 ore dacă este vară și cald în casă. Acoperim vasul de sticlă cu o bucată de tifon sau o cârpă de bucătărie curată. Veți observa că se întâmplă magia – se vor forma bule în urma fermentării!

 

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180 grade celsius. După fermentare transferăm hrișca într-o formă de copt tapetată cu foaie de copt. Dăm la cuptor pentru 45-50 minute. Verificați pâinea cu o scobitoare pe la minutul 35′ că să fiți sigur că nu se coace prea tare. Scoatem pâinea de la cuptor și o lăsăm să se racescă la temperatura camerei.

 

Mult spor și Poftă Bună!

 

Pâine de casă

 

 

Pâine de casă

ALTE REȚETE RECOMANDATE

TIRAMISU LA PAHAR

CU CREMĂ MASCARPONE DIN CAJU

 

 

Leave a Reply