Retete
Leave a comment

Iaurt de soia gata în 2 minute! Iaurt de post!

 

Acest iaurt de soia de casă este preparat cu doar 3 ingrediente. Se prepară printr-un proces simplu, din care rezultă o rețetă de iaurt vegan delicioasă și versatilă, fără aditivi inutili sau zaharuri adăugate! Fără lactoză, fără nuci, fără lactate și totuși super cremos și delicios!

 

Acest iaurt de soia este atât de simplu de preparat!!! În 2 minute poți obține un iaurt plin de proteine și în plus este vegan – de post!

 

Iaurtul de soia se obține bineînțeles din boabele de soia dar eu m-am gândit să simplific rețeta și să sar peste partea complicată de fierbere a boabelor de soia. Așadar pentru acest iaurt vom folosi tofu. Eu am folosit tofu cumpărat din comerț. Poți cumpăra fie varianta nesărată sau cea sărată.

 

Iaurtul preparat după rețeta mea nu necesită timp de fermentare, este un iaurt dulce și nu acrișor (fermentat)!

 

Iaurt de soia

Ingrediente iaurt de soia:

  • tofu
  • 100ml lapte de migdale sau orice lapte vegetal preferi
  • 2 linguri de sirop de arțar sau miere

Mod de preparare:

 

Pasul 1: Dacă ați cumpărat un tofu sărat, atunci este absolut necesar să îl lăsăți la desărat. Eu am uitat odată să îl las la desărat și a rezultat un iaurt sărat … iac! Cel mai bine este să tăiați cubulețe mici bucata de tofu și să îl lăsați la desărat in apă minim 12 ore.

 

Pasul 2: După desarare transferăm tofu într-un blender împreună cu laptele vegetal și cu îndulcitorul preferat. Vrum vrum vrum până ce obținem o textură uniformă și cremoasă ca de iaurt.

 

Pasul 3: Transferăm iaurtul într-un recipient frumos și adăugăm topingurile preferate. În cazul meu fructe proaspete și bucățele de fistic!

 

Poftă Mare!

 

Iaurt de soia

 

Iaurt de soia

 

Alte Retete recomandate

 

TIRAMISU LA PAHAR

 

Leave a Reply