Mic Dejun, pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Tartă cu sparanghel și brânză de caju

Tartă cu sparanghel

 

Tarta cu sparanghel este ușor de preparat, ai nevoie de doar câteva ingrediente cheie de calitate. Întotdeauna am spus și o s-o repet – calitatea ingredientelor se va reflecta în gustul final al preparatului. Așadar căutați un sparanghel proaspăt de calitate, verde aprins. De asemenea folosiți un caju de calitate.

 

Această tartă cu sparanghel este un dish foarte fancy, vegan, aspectos dar în aceelasi timp și super delicios! Îmi place la nebunie – o să vă impresionați papilele gustative! Pe ale voastre și pe ale invitaților Dvs.

 

Aceasta tartă cu sparanghel nu conține gluten (dacă folosiți fulgi de ovăz fără gluten) și lactoză pentru că brânza este înlocuită cu nucile de caju.

 

Dacă nu ați încercat tarta cu spanac și brânză de caju, vă las rețeta aici!

 

Tartă cu sparanghel

 

Ingrediente Tartă sparanghel:

  • 200g fulgi de ovăz + 30g pentru frământat
  • 40g ulei de cocos
  • 150ml apă plată

Ingrediente pentru cremă de caju:

  • 250g caju deja hidratat
  • 150ml apă plată
  • 1 lingură oregano uscat
  • sare si piper după gust
  • o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

 

  • 10 fire de sparanghel
  • ceapă verde 3 fire sau – 1/2 de fir praz
  • 1 sau 2 rosii pentru decor
     

Mod de preparare Tarta Sparanghel:

 

Pasul 1: Dacă folosim direct făină de ovăz atunci putem sări peste acest pas. Eu am folosit fulgi de ovăz pe care i-am mixat în blender până ce am obținut făină de ovăz. Apoi am amestecat făina de ovăz cu uleiul de cocos și apă călduță. Vom obține un aluat destul de maleabil. Acest aluat l-am întins cu ajutorul facalețului și apoi m-am ajutat de degete pentru a îl fixa bine pe marginile formei de tarta.

 

Pasul 2: Caju-ul trebuie hidratat în prealabil pentru minim 4 ore. După hidratare îl clătim în apă proaspătă și îl transferăm într-un blender alături de celalalte ingrediente: apă plată, oregano, sare și piper. Mixăm până ce obținem o cremă de caju fină.

 

Pasul 3: Spălăm sparanghelul și depărtăm cozile lemnoase. Îl așezăm frumos pe toată suprafața tăvii. Îl tăiem și îl așezăm astfel încât să acopere toată baza tartei.

 

Pasul 4: Spălăm și tăiem în bucățele mici ceapă verde sau prazul. Îl amestecăm bine cu crema de caju mai devreme preparată. Transferăm toată crema de caju peste baza tartei tapetata cu firele de sparanghel. Acoperim bine și apoi opțional decorăm cu câteva feliuțe de roșie și încă 3-4 fire de sparanghel. Dăm la cuptor pentru 40-45 min la 160grade celsius.

 

Enjoy!

 

Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CLATITE CU SPANAC

Leave a Reply