Mic Dejun, pranz / cina, Retete, retete vegane
comment 1

Lipii hrișcă și spanac! Delicioase și Sănătoase!

Lipii hrișcă

 

Nu reușesc să îmi aduc aminte prima oară când am gustat o lipie. Cel mai probabil pentru că asta se întâmpla cu foarte mult timp în urmă. Cu siguranță lipia venea la pachet cu un hummus, un falafel sau o shaorma.

 

A trecut mult timp de la prima degustare dar cu siguranță acum realizez că am devenit fană și că îmi plac foarte mult lipiile. Încerc pe cât posibil să mănânc lipii homemade pentru că sunt mai proaspete și mai sănătoase.

 

Aceste lipii din hrișcă și spanac sunt super simplu de preparat, amesteci câteva ingrediente și în 15 minute poți savura un hummus întins pe o lipie delicioasă. Aceaste lipii / clătite nu conțin gluten, conservanți sau coloranți alimentari. Sunt 100% naturale!

 

Dacă nu ați încercat rețeta mea de lipii din hrișcă – vă spun cu toată încrederea că merg de minune atât în rețetele sărate cât și dulci. Au puține calorii și sunt super bogate în nutrienți. Rețeta Video click aici!

 

Acum nu ne rămâne decât să ne jucăm cu ingredientele și să descoperim noi gusturi și combinații. Așa am ajuns eu la această rețetă! Dintr-o joacă am descoperit cum pot introduce mai mulți nutrienți în alimentația mea zilnică.

 

Ingrediente lipii Hrișcă & Spanac:

  • 220g hrișcă hidratată
  • 160g spanac dat la aburi
  • 50-100ml apă plată
  • sare după gust

Mod de preparare lipii Hrișcă:

Lipii hrișcă și spanac     

 

Pasul 1: Hidratăm semințele de hrișcă. Lăsăm hrișca peste noapte în apă la hidratat. A 2-a zi scurgem apa și clătim bine hrișca. Aceasta va fi puțin lipicioasă așa ca este bine să o clătim în câteva ape.

 

Pasul 2: Preparam termic spanacul. Îl dăm pt 5 minute la aburi sau pur și simplu îl fierbem în apă alaturi de un praf de sare.

 

Pasul 3: Transferăm hrișca, spanacul, apa și sarea într-un blender și mixăm până ce obținem o textură omogenă.

 

Pasul 4: Încingem o tigaie non stick (opțional putem adauga 1 picătură de ulei de măsline) și întindem aluatul fie pe toată suprafața tigăii, fie facem mini pancakes așa ca în imagine.

 

Eu am ales să consum lipiile alături de un hummus roz cu sfeclă, am adăugat și câteva feliuțe de avocado cremos și semințe de susan negru.

 

Un deliciu! Enjoy my friends!

 

Lipii hrișcă și spanac

 

 

Lipii hrișcă

Lipii hrișcă

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

TORT CIOCOLATA

 

1 Comment

  1. Pingback: Tartă cu sparanghel și brânză de caju - DolceFarVerde


Leave a Reply