Această rețetă de Tartă vegană cu spanac este creată și inspirată prin intermediul cursului de bucătar vegetarian pe care l-am sustinul la restaurantul Rawdia.
Este o rețetă inspirată de Luiza, una dintre cele mai țări bucătărese specializate în preparate vegetariene :), care a și fost ghidul și muza noastră! Mulțumesc Luiza pe această cale ♥
Rețeta este vegană (de post) – preparată din ingrediente de calitate. O rețetă super simplă (știu că mă repet de fiecare dată – dar chiar așa este 🙂 și absolut delicioasă!
Important de menționat . . . este faptul că tarta noastră va fi una fără gluten 🙂 perfectă pentru cei care sunt intoleranți sau se feresc / fac o pauză de la gluten!
Nu o să “vorbesc” prea mult despre cât de bună și delicioasă este … mai bine las să curgă video-ul 🙂
Ingrediente Tartă vegană cu spanac:
– 200g fulgi de ovăz + 30g pentru frământat
– 40g ulei de cocos
– 150ml apă plată
Ingrediente pentru cremă de caju:
– 250g caju deja hidratat
– 150ml apă plată
– 1 lingură oregano
– sare si piper după gust
– o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)
Ingrediente pentru umplutură:
– 1 mână mare de spanac
– 1/2 legătură mărar
– ceapă verde 3 fire
– 1/2 ardei gras roșu
– 1/2 de fir praz
Mod de preparare Tartă vegană cu spanac:
Pasul 1: Punem caju-ul la hidratat timp de 4 ore;
Pasul 2: Aici avem 2 variante, fie mixam fulgii de ovăz integrali până ce obținem făină de ovăz, fie folosim fulgi de ovăz deja mărunțiți – așa cum am procedat eu în video (nu a fost necesar să îi mai mixez în blender – aceștia fiind deja pre-mărunțiți);
Amestecăm fulgii de ovăz împreună cu apa și uleiul de cocos. Este necesar să folosim mâinile pentru a amesteca bine și pt a forma “coca” 🙂 adică blatul nostru de tartă.
Pasul 3: Întindem blatul, tot cu ajutorul mâinilor, într-o formă de tartă. Diametrul tăvii este de 23 cm. Eu folosesc o formă din ceramică care nu lipește, dar bineînțeles că dacă este cazul – tapetați forma cu un strop de ulei de cocos, ca să nu aveți surprize 🙂
Punem forma la cuptor pentru 10 -15 minute la foc mediu și trecem la umplutură 🙂
Umplutură de caju si spanac
Pasul 4: Tăiem în bucățele mici spanacul, prazul și ceapa și le călim pentru 5 minute în apa fără ulei. Adăugăm și ardeiul roșu tăiat rondele. Mai lăsăm la “călit” pentru aproximativ 5 minute și apoi le luăm de pe foc.
Pasul 5. Mixăm caju-ul într-un blender până ce ajunge la consistența de cremă! Adăugăm și condimentele + opțional drojdia inactivă.
Iar acum am ajuns la partea distractivă – Asamblarea!
Amestecăm cremă de caju cu umplutura de spanac și praz și le turnăm peste blatul proaspăt scos din cuptor.
Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 40 – 45min oră la foc mediu (140-160 grade). Putem verifica tarta din când în când pentru a avea grijă să nu se coacă prea mult. Trebuie să se formeze o culoare maroniu – auriu pe deasupra tartei!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
Rețeta video!
Pingback: Tartă cu sparanghel și brânză de caju - DolceFarVerde