Deserturi rapide, Mic Dejun
comments 2

Micul dejun – mei cu ananas + topping de avocado!

Plictisit de aceelasi mic dejun în fiecare zi? Nu ştii cum mai diversifici meniul zilnic? Doreşti introduci mai multe cereale integrale în alimentaţia ta? Sau pur şi simplu îţi doreşti un desert simplu şi uşor? Am o super idee!!! O idee plină de vitamine şi minerale. Îmbrăţişată de o mulţime de antioxidanţi şi nutrienţi!

Meiul este o cereală plină de vitamine – este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor şi este o sursă bună de fibre şi proteine. Meiul nu conţine gluten. De asemenea avocado-ul şi ananasul se combină atât de bine împreună. Nu crezi?? Încearcă 🙂

Ingrediente:

– 50g mei

– o felie ananas

– jumătate avocado

– 2 linguriţe cacao

– 1 -2 linguri sirop de arţar sau orice îndulcitor vă place

– 1 lingură goji

Mod de preparare:

Se spală meiul în 3-4 ape şi se pune la fiert. 1 parte mei la 2 părţi apă. Acesta în aproximativ 10 minute se va umfla şi îşi va dubla volumul – în acest fel ştim că este fiert. Între timp curăţăm avocado-ul de coajă (acesta este necesar să fie moale), îl punem în blender alături de cacao şi îndulcitor şi vrum vrum până se transformă într-o cremă dulce delicioasă! Tăiem ananasul în bucăţele micuţe şi amestecăm cu meiul şi crema de avocado.

 

Nimic mai mult. Simplu şi uşor de făcut!

urez poftă mare 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

2 Comments


Leave a Reply