Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Lapte din semințe de in

Cel mai ieftin lapte vegetal ever!!! Punga de 100g de semințe de in este 2 lei. Ce poți să îți dorești mai mult decât atât! Semințele de in reprezintă o sursă bogată în omega 3 – chiar mai bogată decât peștele oceanic. Mai multe informații despre surse sănătoase de omega 3 găsești aici.
 
Revenind la oile noastre 🙂 laptele nostru vegetal este super simplu de facut. Și este bun! Atenție . . .  laptele nu rezultă la fel de “subțire” și de alb ca cel de migdale sau cocos. Laptele de in are o textură mai densă.

Ingrediente lapte din semințe de in:

-100g semințe de in
 
-1 litru apă plată
 
-3 linguri miere sau pentru vegani 3 linguri sirop cocos / arțar

 Mod de preparare lapte semințe de in:

 1. Un pas important peste care nu vrem să sărim . . . este necesar să hidratam semințele de in cu cel puțin 8 ore în prealabil. Așadar punem semințele într-un vas cu apă peste noapte, acestea se vor umfla și vor deveni lipicioase / gelatinoase.
 
 2. A doua zi introducem semințele împreună cu 1l apă într-un blender și vrum vrum până ce acestea se mixează bine bine.
 
 3. Cu ajutorul unui tifon sau a unui săculeț special pentru făcut lapte vegetal, stoarcem lichidul și separăm pulpa de lapte. Atenție fibrele de in nu le aruncați, eu le-am folosit pentru acest desert delicios! Sau mai puteți să le folosiți în salate.
 
 4. Adăugăm mierea sau îndulcitorul preferat și gata.

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Smoothie banană cu mango

Smoothie banană cu Kaki

 

Leave a Reply