Sezonul doveacului plăcintar continuă în forță! Piața este încă plină cu dovleac plăcintar, așadar vă îndemn să mâncați din belșug! Dovleacul este plin de nutrienți, vitamine și minerale.
Doar o felie de 100 de grame de dovleac conţine aproximativ 300% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Ea este esenţială pentru sănătatea ochilor. De asemenea dovleacul este bogat în beta-caroten. Dovleacul este o sursă bună de potasiu care ajută organismul să îşi recapete echilibrul electrolitic după depunerea unui efort fizic.
Nu știu dacă te-ai gândit vreodată la combinația de dovleac cu năut + kale. Dar te asigur că este absolut delicios și că merge la fix.
Ingrediente:
-2 dovleci plăcintari tăiați pe jumătate
-200g năut hidratat
-1 mână de kale
-2 linguri goji
-jumătate portocală
-un vârf de sare ocnă
-1 linguriță oregano
Mod de preparare
1.Punem năutul la hidratat în apă cu o noapte în prealabil
2. A doua zi fierbem năutul pentru aproximativ 1 oră. Pentru a fi siguri că eliminăm cât mai mult din acidul fitic care provoacă balonări, puteți să îl fierbeți chiar și pentru mai mult timp.
3. Spălam și apoi tăiem dovleacul în 2 părți egale. Îl punem la copt în cuptorul deja încins. Coacerea depinde foarte mult de puterea cuptorului. Eu am copt doveacul cam în aproximativ 1:30min.
4. După ce s-a copt, începem și scobim miezul dovelacului și îl tăiem în bucățele;
5. Tăiem în feliuțe varza de kale;
5. Dăm prin răzătoare coaja de la jumătate portocală;
6. Amestecăm toate ingredientele: miezul dovleacului + năutul + goji + coajă de portocală + kale + oregano și umplem dovleacul.
7. Îl mai introducem 10 minute la cuptor pentru a se amesteca bine bine toate aromele.
Poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!