Aceste rețete de Supă cremă de legume pot fi consumate atât într-o zi rece de iarnă dar nu numai! Le puteți consuma și în zilele călduroase de vară. Supele sunt consistente, hrănitoare, pline de vitamine și nutrienți!
Aceste rețete de Supă cremă se prepară super ușor! Sunt necesare doar câteva ingrediente principale.
Ingrediente Supă Cremă de Linte
- 200g linte
- 2 morcovi medii
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras rosu
- 200ml suc de roșii
- 2 linguri mix de legume uscate
- 1 lingura ulei masline + 200ml apă pt călit
- 1 litru de apă pentru fiert
- una lingurită boia dulce
- sare & piper după gust
Ingrediente Supă Cremă de Năut
- 500g năut hidratat & fiert (aprox 250g nehidratat)
- 1 ceapă medie
- 3 cartofi medii
- 2 linguri mix de legume uscate
- 2 litri apă
- sare & piper după gust
Ingrediente Supă Cremă de Sparanghel
- 1 legătură sparanghel
- 1 zucchini
- 400g spanac congelat sau proaspăt
- 1 litru apă plată
- sare & piper după gust
Mod de preparare Supă Cremă de Linte
Pasul 1: Taiem ardeiul, ceapa și morcovul în bucatele potrivite si le călim în apă. Adăugăm și 1 lingură de ulei de măsline.
Pasul 2: După ce acestea s-au călit și au devenit mai moi, adăugăm sucul de roșii și restul de apă. Adăugăm și lintea, punem capacul și lăsăm la fiert timp de 20-30 minute. Apoi transferăm toată supa într-un blender puternic și mixam până ce obținem consistentă dorită de supă cremă.
Pasul 3: Apoi transferăm toată supa într-un blender puternic și mixăm până ce obținem consistentă dorită de supă cremă!
Supa crema de linte este absolut delicioasă si creamoasă!
Mod de preparare Supă de Năut
Pasul 1: Hidratăm năutul minim 8 ore sau peste noapte. A doua zi punem la fiert năutul. Acesta fierbe cam în aproximativ 1 oră.
Pasul 2: Adăugăm apă într-o oală încăpătoare. Apoi punem cartofii, ceapa și năutul împreună la fiert. Eu le-am taiat grosier pentru ca oricum la final le voi mixa in blender. Atenție – năutul este deja fiert in prealabil! Acum îl punem la fiert pentru a doua oară împreună cu celalalte legume. Lăsăm la fiert timp de 20 minute.
Pasul 3: Adăugăm sarea, piperul și mixul de legume uscate, mai lăsăm 10 minute și oprim focul. Transferăm conținutul într-un blender și mixăm până ce obținem o consistentă super cremoasă!
Mod de Preparare Supă de Sparanghel
Pasul 1: Tăiem capetele a două căpățîni de usturoi, le ungem cu puțin ulei de măsline și le dăm la cuptorul deja preîncălzit la 180grade celsius pentru 30 min.
Pasul 2: Spălăm și curățăm sparanghelul. Partea de jos a tulpinii reprezintă partea fibroasă care trebuie eliminată (vezi video)!
Pasul 3: Adăugăm într-o oală încăpătoare 1 litru de apă. Adăugăm sparanghelul, zucchini și spanacul, toate tăiate bucățele. După ce acestea au fiert, adăugăm sare și piper după gust! Apoi transferăm compoziția într-un blender. Vrum vrum vrum până ce totul devine o supă cremă cremoasă!
Pentru toate cele 3 rețete de supă, vă recomand să încercați să le consumați alături de smântânica de caju. Vă las rețeta aici!
REȚETA VIDEO
ALTE RETETE RECOMANDATE
TARTĂ DE CIOCOLATĂ FĂRĂ COACERE