pranz / cina, Retete, retete vegane
comment 1

Chifteluțe Vegetariene din legume! Chifteluțe de post!

 

Aceste Chifteluțe Vegetariene sunt foarte aromate și delicioase. Trebuie neapărat să testezi rețeta pentru că este simplu de preparat. Chifteluțele de post merg consumate la orice masă, sunt crocante la exterior și suculente la interior. Aceste chifteluțe vegetariene sunt sănătoase și conțin mulți nutrienți.

 

Ca să obțin textura și gustul cât mai asemănător chiftelutelor tradiționale am folosit linte neagră și năut. Totul se prepară foarte ușor, trebuie doar să fierbem legumele și să le amestecăm într-un bol, modelăm chifteluțele cu mâinile și le dăm la cuptor. Sună ușor nu-i așa?

 

Din ingredientele mai jos menționate au rezultat în total 14 chifteluțe.

 

 

Ingrediente Chifteluțe Vegetariene:

 

Chifteluțe Vegetariene

Mod de preparare Chifteluțe:

Pasul 1: Hidratăm năutul peste noapte. A doua zi punem năutul la fiert. Spălăm neapărat quinoa în 4 – 5 ape. Această conține niște substanțe numite saponine care dau un gust amar quinoei. Așadar spălăm quinoa și o punem la fiert. Punem la fiert într-o oală separată și lintea neagră.

 

Pasul 2: Adăugăm într-un robot de bucătărie toate ingredientele menționate mai sus. Le mixam pentru 10 secunde astfel încât să maruntim năutul și lintea și să obținem textura asemănătoare chiftelutelor tradiționale. Puteți folosi și un blender vertical.

 

Pasul 3: Modelăm chifteluțele cu mâinile și le așezăm pe o foaie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180grade celsius pentru 45 minute. Eventual la jumătatea timpului le intoacem pe partea cealaltă că să evităm arderea lor pe o singură parte.

 

Mie îmi place să consum chifteluțele alături de sos de tahini (pastă de susan). Mi se pare că se combină foarte bine gusturile 🙂

 

Chifteluțe Vegetariene

RETETA VIDEO

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

3 RETETE DE SUPA CREMA DE LEGUME

 

Supă Cremă de legume

1 Comment

  1. Pingback: Batoane Snickers! Vegan + Fără zahăr! Un desert sănătos în 10 minute! - DolceFarVerde


Leave a Reply