Deserturi rapide, Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Biscuiți de casă cu unt de arahide!

 

Cui nu îi plac biscuiții? Știu cu siguranță că mie îmi plac foarte mult! Trebuie să îți mărturisesc că îmi plac dulciurile în general! Încerc pe cât posibil să mănânc variante mai sănătoase, eventual preparate în casă! Acestea sunt cele mai delicioase și savuroase!

 

Acești biscuiți de casă sunt super simplu de preparat. Contin ingrediente naturale si de calitate! Sunt bogați în proteine și au o ușoară aromă dulce. Dacă îi doriți mai dulci atunci adăugați mai mult îndulcitor.

 

Pentru a transforma acești biscuiți banali în ceva epic, am folosit pudră proteică Vivolife Whole, care oferă pe lângă conținutul mare de proteine, o paleta largă de vitamine și minerale! Gășiți aici mai multe detalii!

 

Biscuiți de casă

Ingrediente biscuiți de casă:

  • 200g făină de ovăz
  • 100g făină de hrișcă (coaptă opțional dar recomandat)
  • 1 lingurita scorțișoară
  • un varf sare

Ingrediente lichide:

 

  • 300ml lapte de migdale sau orice lapte vegetal preferați
  • 300g unt de arahide
  • 100ml sirop de arțar sau miere

Biscuiți de casă

Mod de preparare biscuiți de casă:

Pasul 1: Introducem într-un bol mare: făină de ovăz, făină de hrișcă, scorțișoară și un praf de sare. Amestecăm bine și dăm deoparte până ce amestecăm ingredientele lichide!

Puteți folosi făină de ovăz cumpărată sau o puteți prepara în casă. Eu am introdus fulgii de ovăz in blender și am mixat până ce am obținut făină de ovăz. La fel va sfătuiesc să procedati și cu făina din hrișcă. Opțional dar recomandat – puteți perpeli puțin făina de hrișcă pt a obține un gust mai aromat (vezi video).

 

Pasul 2: Amestecăm într-un bol separat: untul de arahide, laptele de migdale și siropul de arțar. Le amestecăm până ce obținem o textură omogenă.

 

Pasul 3: Transferăm ingredientele lichide peste cele uscate și începem să amestecăm bine bine până ce obținem un aluat cu o textură lipicioasă! Vezi video!

 

Pasul 4: Întindem aluatul obținut între 2 foi de copt. Ne folosim de un făcăleț pentru a întinde bine aluatul într-un strat nici gros nici subțire. Aproximativ 1 cm. Au rezultat în total 30 de biscuiți.

 

Biscuiți de casă

 

Putem mânca biscuiți așa cum sunt ei acum fara preparare termică sau îi putem da la cuptor pentru o textură mai crocantă. Eu am preferat să îi mănânc așa – fără a îi mai coace la cuptor.

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BROWNIE PROTEIC

 

Leave a Reply