Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Turmeric shoot & ghimbir – lupta contra infecţiilor şi răcelilor!

Toamna se apropie cu paşi repezi şi bineînţeles că îşi vor face apariţia şi minunatele răceli / gripe aferente sezonului rece. Aşadar este timpul să începem imunizarea organismului prin metode naturale. Turmericul este un condiment din ce în ce mai cunoscut şi pe piaţa românească – are un efect antiinflamator şi s-a dovedit a fi un puternic medicament homeopat. Am documentat câteva dintre calităţile acestui condiment auriu în acest articol.

Beneficiile turmericului:

În medicina ayurvedică – turmericul sau curcuma, asa cum o cunosc unii dintre noi – este folosit în scopuri antiinflamatorii. El este un bun adjuvant în tot ceea ce înseamnă probleme la stomac. Fie că este vorba de arsuri la stomac, balonare, helicobacter pylori, diaree, gaz intestinal, ulcer de stomac. 

Shoot-ul de turmeric este o metodă simplă de a pregăti organismul să lupte eficient contra microbilor.

Începătorii vor începe cura de turmeric cu un vârf de linguriţă amestecat cu celalalte ingrediente menţionate mai jos. După 1 săptămâna vor mări doza la jumătate de linguriţă şi apoi treptat treptat vor mari doza până la 1 linguriţă rasă de turmeric. Gustul este puternic – de aceea este important să ne obişnuim treptat cu el.

Ingrediente shot de turmeric:

– o felie subţire de 1 cm de ananas copt bine

– zeamă de la un sfert de lămâie

– un vârf mic mic de ghimbir (jumătate cm) – atenţie că ghimbirul este puternic şi înţepător la gust

– 1/2 linguriţă turmeric pudră (daca aveti posibilitatea sa cumparati turmeric fresh – este si mai bine)

– un vârf mic de piper (citeşte mai jos de ce)

Mod de preparare:

Avem nevoie de un storcător prin presare la rece. Trecem prin storcător toate ingredientele menţionate mai sus (ananas + lămâie + ghimbir). Într-o parte va rezulta sucul şi în cealaltă va fi eliminată fibra. Apoi amestecăm bine bine sucul cu pudra de turmeric si piperul.

Curcumina poate să fie absorbită în organism doar prin combinarea ei cu piperina din piper. Combinati turmeric cu piper pentru a facilita şi îmbunătăţi calităţile curative.

Atenţie – dacă folosiţi turmeric fresh – este necesar să îl introduceţi în aparatul de stors împreună cu celalalte ingrediente.

Eu am mai încercat încă o variantă cu o putere mai mare detoxifiantă – imunizantă! 

În prezent sunt implicată într-un proiect foarte mişto şi drăguţ – în care trebuie să creez / testez / degust diferite variante de sucuri, în care personajul principal este iarba de grâu! Astfel daca doriti sa treceti la un alt nivel 🙂 vă recomand puterile incredibile imunizante si detoxifiante ale sucului verde 🙂

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

 

 

Leave a Reply