pranz / cina, retete vegane
Leave a comment

Pacheţele de primăvară! Curcubeu pe cerul gurii!

Chiar dacă afară nu mai este primăvară – ci mai degrabă toamnă 🙂 – m-am gândit că totuşi putem să aducem prospeţimea primăverii în farfuriile noastre! Cum? Prin intermediul alimentelor proaspete, aromate şi frumos colorate. ♥♣♥

În cadrul evenimentului – Găteşte sănătos cu Microgreens ediţia 1– am testat produsul mai jos prezentat – şi recunosc am avut o supriză foarte plăcută! Participanţii au avut un feedback pozitiv care mi-a ajuns direct la suflet! Le-au plăcut enorm pachetelele mele de primăvară! Aşadar fac pariu o placă şi vouă :))

Avem de-a face cu un preparat super super uşor de făcut! O gustărică sau un fel de mâncare delicios, aromat, colorat şi bogat în nutrienţi!

 

Ingrediente pachetele de primăvară:

– foiţe de orez
– 1 cartof dulce
– 1 ardei gras verde sau galben
– 2 roşii româneşti
– microplante mazăre, floarea soarelui şi ridiche roşie
– 1 avocado copt bine

Mod de preparare pachetele de primăvară:

Aici intervine partea fun! Este atât de uşor de preparat încât în 10 minute poţi deja să te bucuri de aromele delicioase ale legumelor.

Pasul 1: Se coace sau se fierbe la aburi cartoful dulce. Acesta se lasă la copt până ce furculiţa intră uşor în el. Atunci înseamnă că este gata de îmbucat 🙂

Pasul 2: Se taie toate legumele pe longitudinal (ca în poza mai jos prezentată). Se taie şi avocado-ul în feliuţe! Eu am folosit jumătate de avocado în interiorul pacheţelelor şi jumătate l-am transformat în pastă de guacamole. Dacă eşti curios – cum anume se face guacamole – vezi reţeta aici!

Pasul 3: Se iau foiţele de orez şi se scufundă într-un vas cu apă călduţă pentru câteva secunde. În aceste câteva secunde – foiţele încep şi se înmoaie.

Pasul 4: Întindem foiţa pe o farfurie sau un tocător din lemn şi începem să o umplem cu legume.

Pasul 5: Pentru un plus nutritional şi pentru o aromă deosebită adăugăm şi microplantele mazăre, floarea soarelui şi ridiche roşie.

Sfat: Scufundaţi foiţa de orez în apă – pentru aproximativ 3-5 secunde. Aceasta îşi va trage apă treptat – aşadar până termini de umplut foiţa cu legume – această va deveni maleabilă tocmai bună de rulat! :))

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply