Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Prima mea experienţă cu sucul din iarbă de grâu!

Câţi dintre voi aţi încercat sucul de iarbă de grâu? Sunt sigură mulţi dintre voi deja aţi auzit de această licoare magică cu puteri incredibile de detoxifiere! Dar câţi dintre voi l-aţi încercat? Dacă citiţi acest articol – atunci înseamnă sunteţi interesaţi de acest subiect :). Zic … aşadar intrăm direct în detaliile care interesează!

Eu recunosc abia de curând am avut curajul . . . ocazia îl încerc! Şi nu neapărat pentru mi-am propus – ci pentru aşa s-au ivit circumstanţele. Şi astfel m-am hotărât povestesc celor interesaţi de detoxpuţin din experienţa mea personală cu iarba de grâu!

Prima experienţă cu sucul de iarbă de grâu!

Ca un prim detaliu pe care o vi-l împărtăşesc este are un gust foarte puternic. putea spune . . . dacă nu îl combini cu alte ingrediente – este chiar greţos.

Este bine începem cu o doză mică mică! Este un puternic detoxifiant! Culoarea vorbeşte de la sine! ♥♥♥ Iniţial am încercat sucul de iarbă cu suc de ananas. Doza de iarbă de grâu era destul de mare şi astfel recunosc nu prea mi-a plăcut. Era greţos pentru mine o începătoare.

Cum consumăm sucul din iarbă de grâu!

Dar după cum ziceam, circumstanţele au făcut ca printr-un proiect în care m-am implicat cu Microgreens România – am început testez mai multe variante si  combinaţii cu iarba de grâu!

În acest fel am ajuns la această combinaţie care din punctul meu de vedere este una foarte bună – pentru începători. Apoi încet putem creşte treptat doza de iarbă de grâu!

Eu momentan nu reuşesc consum direct shoot-ul de iarbă de grâu. Trebuie îl combin fie cu suc de ananas + lămâie, mar sau castravete – ceva care îi acopere gustul puternic!

În acest mod am descoperit pot îl consum fără probleme!

În poza mai jos indicată am extras 50ml de suc de iarbă de grâu din  3 casolete microgreens românia. Pentru a extrage suc de iarbă de grâu este necesar un storcător prin presare la rece.

Pentru sucul din această reţetă mai jos prezentă am folosit 1 casoletă microgreens iarbă de grâu (20ml). Este limita acceptată momentan de către organismul meu.

Cantitatea de 50ml mi-ar ajunge cam pentru 3 doze!

De ce ar trebui sa consumăm suc de iarbă de grâu?

Sucul de iarbă de grâu este foarte bogat în clorofilă aceasta neutralizează toxinele din corp;

Sucul de iarbă de grâu are de două ori mai mare cantitatea de vitamina A ca morcovii şi este mai bogată în vitamina C decât portocalele!

– Creste numarul celulelor roșii din sânge ceea ce îl face un fortifiant imunitar excelent;

– Este un remediu natural de curățare a ficatului, acționează ca un antioxidant ce reduce daunele provocate de radicalii liberi;

Sucul din iarbă de grâu nu conţine gluten!!!

– Conţine întregul spectru de vitamine B, precum şi calciu, fosfor, magneziu, sodiu şi potasiu toate într-un raport echilibrat;

Sucul de iarbă de grâu este o sursă completă de proteine, furnizând toţi aminoacizii esenţiali. Aproximativ 20% din totalul caloriilor provin din proteine.

– proteinele sunt sub formă de polipeptide, lanţuri mai simple şi mai scurte de aminoacizi pe care organismul le utilizează mai eficient în fluxul sanguin şi în ţesuturi.

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply