Foarte multă lume rămâne impresionată după ce gustă chifteluţa 100% vegană. Multora nu le vine a crede că poate să concureze cu una de origine animală si chiar să fie la fel de gustoasă şi apetisantă. Dacă pozele nu trezesc la viaţă producţia de salivă 🙂, atunci poate este timpul să le încerci şi tu pentru a te convinge. Te invit să urmezi reţeta pas cu pas şi te asigur că vei rămâne profund şi iremediabil impresionat de aroma chifteluţelor mele 🙂
Aşadar să purcedem:
Ingrediente pentru 9 chifteluţe:
– 100g linte verde
– 100g quinoa albă
– un morcov mediu
– 1 ceapă mare
– 5 căţei usturoi
– 1 legătură mărar
– 1 lingură tarate psyllium
– un praf de oregano uscat
– un praf de busuioc uscat
– sare şi piper după gust.
Mod preparare:
1. Se pune separat la fiert quinoa (20 min) şi lintea verde(30min). Dacă decidem să le hidratăm cu o noapte înainte, timpul de fierbere va fi scurtat. Este necesar ca atât lintea cât şi quinoa să se umfle şi să îşi dubleze volumul.
2. Apoi după ce au fiert, cu un blender manual vertical mărunţim lintea până devine aproape o pastă.
3. Dăm morcovul prin răzătoarea mică si îl adaugăm la compozitie. Pentru cei care îşi fac sucuri din morcov, avem posibilitatea să folosim pulpa de morcov rezultată în urmă stoarcerii sucului prin presare la rece. Apoi tăiem ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici.
4. Mixăm toate ingredientele. Adăugăm usturoiul, mărarul şi toate condimentele. Le amestecăm bine bine împreună cu tăratele de psyllium şi începem să construim formele pentru chiftele.
Putem sa le gătim la cuptor dar mie personal mi se pare ca durează prea mult prepararea la cuptor. Eu le-am fript fără ulei intr-un recipient de teflon! Eu personal aleg să mănânc chifteluţele alături de o salată mare de crudităţi şi uneori împreună cu un sos hrănitor alb de caju – super simplu de făcut. Hidratăm caju-ul 2 ore înainte de a începe prelucrarea lui. După 2 ore îl scurgem din apa în care a stat la hidratat şi îl introducem într-un blender alături de 50g apă, zeamă de la jumătate lămâie, puţină sare şi 1 lingură ulei migdale sau măsline extravirgin. Blend blend până când devine omogen şi subţire ca o pastă.
Ţi-a plăcut reţeta?
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
Vă urez poftă bună!!!
1 Comment