Mi-am tot propus să testez / încerc diferite feluri de mâncare, care mai de care mai speciale și interesante. Sunt curioasă din fire – iar în ceea ce privește mâncarea sunt extrem de curioasă :). Așadar am observat aceste paste din fasole neagră, deși inițial am ezitat puțin datorită prețului, apoi am zis că măcar 1 data pot să le încerc și să văd ce iese!
Mi se întâmplă des să găsesc produse / alimente deosebite, dar cam scumpe! Deși inițial ezit să le cumpăr (datorită prețului ridicat) – apoi îmi aduc aminte, ca în cazul de față, că în loc să mănânc 2/3 porții de paste făinoase făcute din făină albă de proastă calitate mai bine mănânc 1 singură porție de paste de calitate! Pentru mine este mai importantă sănătatea pe termen lung decât plăcerea gustativă pe termen scurt!
Și apoi îmi mai trece un gând fulger prin minte! Eu pentru ce oare muncesc zi de zi??? Oare pentru a îmi plăti facturile la timp? Nehhhh! Îmi place să gândesc că nu! Apoi îmi răspund la întrebare destul de repede . . . muncesc cu drag și spor pentru al nostru popor! Să nu exagerăm 🙂 Muncesc pentru a mă bucura de micile detalii ale vieții – călătoriile și mâncarea bună / sănătoasă fiind în topul meu preferențial!
Ingrediente paste fasole neagră:
– 1 mână de paste din fasole neagră
– 100g linte (roșie / verde / galbenă ) – de care preferi tu
– 2 roșii mari
– 4 căței usturoi romanesc
– un vârf de ghimbir proaspăt (2 cm)
– 1 linguriță ulei de cocos
– o linguriță coriandru
– o linguriță oregano
– sare neiodată după gust
Mod de preparare:
Sosul este făcut din linte verde (în cazul meu) + roșii proaspete + usturoi + 1 ardei gras galben și condimentat cu oregano și coriandru.
1. Se pun pastele la fiert. Acestea se fierb la fel ca cele convenționale – poate chiar puțin mai repede – conform indicațiilor de pe ambalaj.
2. Se pune lintea la fiert (dacă o hidratați în prealabil aprox 3/4 ore – aceasta va fierbe mult mai repede – în aproximativ 10 min). Dacă nu o hidratați va fierbe în aproximativ 30 de minute.
3. Între timp punem uleiul de cocos în tigaie alături de usturoiul tăiat sau zdrobit și ghimbirul dat prin răzătoare. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și puțină apa (50ml )pentru că nu vrem să prăjim ci doar să înăbușim. Adăugăm și condimentele și amestecăm bine bine.
Când apa s-a evaporat – adăugăm și lintea fiartă! Mai le lăsăm puțin la înăbușit – adăugăm și sarea și amestecăm bine bine. Le mai lăsăm pe foc timp de 5 minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Punem sosul din linte peste pastele din fasole neagră și gata! Va urez poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!