pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Salată de “boeuf” cu maioneză vegetală homemade!

Cu 5 ani în urmă am luat decizia de a nu mai consuma carne! Totuși, mă regăsesc uneori cu dorința de a mai gusta preparate tradiționale. Spre exemplu mi-e dor de salata de boeuf, chifteluțe sau de sarmale. Nu îmi este dor de gustul de carne – nu mai simt deloc această nevoie / poftă. Dar îmi este dor de anumite preparate care în mod convențional conțin carne.
Așadar am hotărât că este momentul să testez și să le reproduc la mine în bucătărie în varianta de post / vegană. Succes deplin! Azi am încercat salată de boeuf și vă recunosc că gustul a ieșit 1 la 1 cu varianta tradițională.

Ingrediente salată de “boeuf”:

– 4 morcovi medii
 
– 3 cartofi mari
 
– 1 cană mazăre
 
– 6 castraveți murați în saramură
 
– 1 albitură (rădăcină de pătrunjel)

Ingrediente “maioneză” vegetală

– 1 cartof mare
 
– 5 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
 
– zeamă jumătate lămâie
 
– puțină sare neiodată

 Mod de preparare:

1. Se pun la fiert – la aburi: morcovii, mazărea și albitura. Eu folosesc metoda de fierbere la aburi – din considerentul că astfel nu se pierd la fel de mulți nutrienți ca prin metoda convențională de fierbere în apă. Ca și timp de preparare – credeți-mă că este aceelasi!
 
2.  Se pun separat la fiert cartofii spălați și lăsați în coajă.
 
 3. După ce legumele au fiert – începem și le tăiem în cubulețe mici și drăguțe 🙂
 
 4. Tăiem și castraveții murați în cubulețe
 
 5. Adăugăm puțină sare (în cazul în care castraveții nu sunt deja foarte sărați)
  

Maioneza vegetală se prepară în maxim 20 de secunde. Decojim cartoful, îl punem în robotul de bucătărie la o temperatură călduță (nu trebuie să fie complet rece). Adăugăm uleiul, zeama de lămâie și sărea. Vrum vrum 10-15 secunde și o să observați că va rezulta un aluat super licios.
 
 Adăugăm “maioneza” peste legumele tăiate cubulețe și amestecăm bine bine.
 
 Vă urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
 
 

Leave a Reply