Atunci când eram mică nu îmi plăceau ciupercile absolut deloc! Thank God ca lucrurile s-au schimbat, gusturile mele s-au schimbat de-a lungul timpului si în prezent le consider una din cele mai gustoase și aromate legume.
Îmi plac la nebunie ciupercile consumate sub toate formele – ciuperci umplute, tocăniță de ciuperci, mâncărică de ciuperci. M-am gândit cum aș putea să îmbunătățesc și mai mult gustul și cum să le prepar astfel încât să îmi satisfacă papilele gustative la un cu totul alt nivel.
Ciupercile umplute cu legume reprezintă una din variantele mele preferate de a le consuma. Sunt absolut demențiale la gust. Dacă mai aplici pe deasupra și un strat de smântânică de caju – atunci vei obține un mare hit.
Ingrediente ciuperci umplute:
- 10 ciuperci medii
- 50g linte verde sau neagră uscată >> adică 100g fiartă
- 1 morcov ras mediu
- 1 ceapă mică
- puțin mărar
- piper
- oregano
- sare
Ingrediente cremă de caju
- 50g caju nehidratat adică aprox 80g hidratat
- suc de la 1/2 lămâie
- 100ml apă
- sare după gust
Mod de preparare ciuperci umplute:
Pasul 1: Spălăm lintea în câteva ape și o putem la fiert. O parte linte la 2 părți apă. Acoperim lintea cu 2 degete de apă și fierbem pentru aproximativ 20 -30 min.
Pasul 2: Spălăm și curățăm ciupercile. Spălăm și curățăm ceapa și morcovul. Le tăiem mărunt sau le dăm prin răzătoarea mică.
Pasul 3: Adăugăm într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline + 50ml apă, apoi transferăm ceapa și morcovul tăiate mărunt cubulețe. Punem capacul și lăsăm la înăbușit. Amestecăm ceapa și morcovul pt a fi siguri că nu se lipesc de tigaie. După 5 minute adăugăm și lintea fiartă. Presăram sarea, piperul și oregano. Amestecăm bine și mai lăsăm 2-3 min pe foc. Stingem focul și adăugăm mărarul tăiat mărunt.
Pasul 4: Umplem ciupercile cu compoziția mai devreme preparată. Dăm ciupercile la cuptorul preîncălzit pt aproximativ 20 min la 180 grade celsius.
Pasul 5: Pentru prepararea cremei de caju – trebuie să hidratăm nucile de caju în prealabil pt 2-3 ore. Scurgem caju-ul de apă și îl adăugăm într-un blender alături de apă, sare și zeamă de lămâie.
Vrum vrum vrum până ce totul devine cremos și omogen. Crema de caju este o adiție minunată la ciupercile umplute. Vă recomand să o încercați!
ENJOY 🙂