Retete, Retete raw vegane, sucuri si smoothies
comments 3

Lapte de migdale & cookies Reteta Video!

 

Acest minunat lapte de migdale devine din ce în ce mai popular și, din motive întemeiate! Este cremos, delicios, hrănitor, satisfăcător și reprezintă înlocuitorul perfect al produselor lactate în aproape orice rețetă. De asemenea, acest lapte de migdale este disponibil pe scară largă în majoritatea magazinelor alimentare, acest lucru reprezintă un câștig total pentru mișcarea plant base food.

Lapte de migdale Homemade sau cumparat?

Laptele vegetal de migdale preparat acasă este mai rentabil și de cel puțin două ori mai delicios decât cel cumpărat din magazin!

 

Acest lapte de migdale homemade are un gust mai bun, deoarece este proaspăt si nu contine alte ingrediente gen ulei, zahar sau alte bazaconii. Laptele de vegetal cumpărat din magazin conține de obicei conservanti, gume, agenți de îngroșare sau aditivi. De asemenea, este pasteurizat pentru a ajuta la prelungirea duratei de valabilitate. Din păcate, acest proces elimină, de asemenea, aroma laptelui și îi oferă un gust amarui.

 Lapte de migdale

 

În ceea ce privește migdalele, vă recomand să achiziționați variantele nesarate, crude și daca puteti organice, ori de câte ori este posibil. Migdalele convenționale sunt si ele ok, dar cele prăjite sunt bine de evitat. 

Încălzirea nucilor și semințelor îndepărtează majoritatea beneficiilor lor nutritive. De asemenea, să devină rancede atunci când sunt prăjite în ulei de calitate scăzută.

Înmuierea nucilor și semințelor

Înmuierea nucilor si semințelor ajută la descompunerea compușilor greu de digerat și poate crește de fapt biodisponibilitatea anumitor vitamine.

 

Ce facem cu pulpa MIGDALELOR?

V-am pregătit mai jos câteva idei de rețete delicioase pe care să le testați / preparați în propria bucătărie.

Cel mai bine este să păstrați laptele de migdale într-un borcan de sticlă curat, cu un capac etanșabil. Acesta va rezista 3- 4 zile fără probleme.

 

Ingrediente lapte de migdale

  • 150g migdale crude hidratate
  • 1 litru apă plata
  • un vârf de vanilie pudra (opțional)
  • 1 curmală medjool (opțional)

Lapte de migdale

Mod de preparare lapte de migdale:

 

Pasul 1: Hidratăm migdalele în apă plata cel puțin 8 ore sau peste noapte. A două zi scurgem apa în care s-au hidratat si le clatim în apă proaspătă.

 

Pasul 2: Transferăm migdalele în blender alături de vanilie și curmale. Adăugăm doar jumătate din cantitatea totală de apă pentru că ne dorim ca migdalele să se mixeze omogen. Vrum vrum vrum cam 30 secunde. Apoi adăugăm și cealalată jumătate de apă. Mai mixam cateva secunde si gata 🙂

 

Al 3-lea pas: Separăm laptele de pulpă. Eu folosesc un săculeț special pentru laptele vegetal. Dacă nu dețineți unul – no problemo – folosiți fie un tifon fie o sită foarte fină pentru cernut făină.

 

Pasul 4: Stoarcem bine bine astfel încât să rezulte o pulpă cât mai uscată. Și gata laptele este perfect pentru a fi savurat!

Ce facem cu pulpa migdalelor?

Inspirație nr 1 – Cookies cu unt de arahide 🙂

 

Biscuiti unt de arahide

Biscuiti cu pulpa de migdale

 

INGREDIENTE NECESARE

 

  • 130g pulpă de migdale
  • 80g unt de arahide
  • 25g semințe de in auriu
  • 25g stafide
  • 50g sirop de arțar (miere sau alt îndulcitor lichid)
  • 80 -100ml lapte de migdale

Varianta 2 Cookies cu Tahini

 

  • 30g pulpă de migdale
  • 60g tahini (pastă de susan)
  • 25g semințe de in auriu
  • 25g stafide
  • 50g sirop de arțar (miere) sau 30g zahăr de cocos
  • 50 -70g lapte de migdale

 

Lasam la cuptor pentru aproximativ 25 – 30 min la foc mediu 180 grade.

Inspirație nr 2: Crackers

Paine din migdale

 

  • 110g pulpă migdale
  • 40g semințe fl.soarelui
  • 15g semințe de in auriu
  • 30g roșii deshidratate și rehidratate
  • 2 roșii proaspete (100g)
  • o linguriță oregano uscat
  • una lingură busuioc uscat
  • un praf de sare

Inspirație nr 3: Oatmeal – Terci cu ovăz

 

  • 60g fulgi de ovăz integrali
  • 30g pulpă de migdale
  • 1 lingură semințe de chia
  • 150ml lapte migdale
  • toppinguri: căpșuni, cacao nibs, unt cocos și fulgi cocos

 

RETETA VIDEO

 

Alte retete recomandate

 

Iaurt de cocos homemade

 

 

Nutella homemade – doar 3 ingrediente

 

 



3 Comments

  1. Pingback: Negresă de post! Prajitură Brownie Vegană cu nucă! - DolceFarVerde

  2. Pingback: Orez cu lapte! Reteta de Post - Vegana! - DolceFarVerde

  3. Pingback: Tiramisu la Pahar - Simplu, delicios si sanatos! - DolceFarVerde


Leave a Reply