Îmi doream de ceva vreme să pregătesc o rețeta simplă de Negresă de post. Cu toții ne aducem aminte de acea încântătoare rețeta de negresă din copilărie. Acea rețeta care ne aducea mereu zâmbetul pe buze. Că era simplă, cu nuca sau tăvălită prin cocoș – era pur și simplu perfectă! Dulce, moale, aromată și cu multă ciocolataaaa!
Așa este și această Negresă de Post! Dulce! Aromată! Cu multaaa ciocolată! Cu un interior ușor umed și în plus mult mai sănătoasă! În plus are și un conținut mai mare de proteine.
Negresa mea de Post nu conține zahăr prelucrat și făină albă. Este pregătită din fulgi de ovăz (folosiți fără gluten dacă doriți rețeta gluten free), nucă românească proaspătă, cacao pudră crudă și pudră proteină pentru un extra kick de proteină (în cazul în care ești 100% vegan sau urmezi un antrenament la sală).
Ingrediente uscate Negresă de Post:
- 150g fulgi de ovăz transformați în făină
- 100g nucă românescă mărunțită
- 100g pulpă de migdale (de la laptele de migdale)
- 60g cacao pudră
- 1 cupa si jumatate pudră proteică cu cacao Vivolife
- un praf de sare
Ingrediente lichide Negresă de Post:
- 450ml lapte de migdale homemade
- 100g sirop de arțar
- 90g ulei de cocos
- 120g curmale – crema de curmale (vezi video)
- un plic de vanilie
- 50ml lămâie + 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Pasul 1: Ne ocupam de ingredientele uscate
Transformăm fulgii de ovăz în făină de ovăz. Îi mixăm în blender până ce îi transformăm într-o pulbere fină. Adăugăm peste ei cacaoa pudra, pulpa de migdale rămână de la laptele de migdale, un praf de sare și pudra proteică Vivolife. Amestecăm bine și dăm deoparte deocamdată.
Pasul 2: Adăugăm în blender curmalele hidratate în prealabil timp de 30 min în apă caldă. Avem 2 variante. Putem mixa curmalele împreună cu laptele de migdale sau cu apa în care au stat la hidratat. Ideea este să le mărunțim.
Adăugăm într-un bol încăpător laptele mixat și îndulcit cu curmale, siropul de arțar, ulei de cocos extravirgin, vanilia. Amestecăm bine și apoi transferăm partea lichidă peste partea uscată.
Pasul 3: După ce am amestecat bine toată compoziția, o transferăm într-o formă de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 35-40 minute. Si gata! Lasam la racit 30 minute (desi recunosc ca este irezistibil mirosul). Si apoi enjoy alaturi de cei dragi!
RETETA VIDEO
ALTE RETETE RECOMANDATE
4 LATTE-URI PENTRU VREMEA RECE
Pingback: Biscuiți de casă cu unt de arahide! - DolceFarVerde