Deserturi rapide, Deserturi vegane, Retete, Retete raw vegane
comment 1

Batoane Snickers! Vegan + Fără zahăr! Un desert sănătos în 10 minute!

 

O să încep prin a vă spune că sunt super madră și entuziasmată de aceste Batoane Snickers! Această rețetă este super simplu de preparat și este 1 la 1 cu gustul original.

 

Doresc să împărtășesc cu voi o interpretare mai sănătoasă a clasicului baton Snickers ce îl găsim în comerț.

 

Aceste batoane Snickers create de mine conțin straturi de nougat gumos,
unt cremos de arahide, alune coapte și sărate si caramel pe bază de curmale. Apoi batoanele sunt finisate cu un strat generos de ciocolată neagră.

 

Fiecare mușcătură din aceste batoane Snickers este delicioasă, crocantă, gumoasa și dulce. Alunele coapte se îmbină cu aroma de caramel, ciocolată și la final rezultă o explozie atât de DELICIOSA. Papilele gustative vor fi în extaz!!!

 

Batoane Snickers

 

 

BONUS?! Aceste batoane Snickers sunt ușor de făcut, nu necesită coacere,
nu conțin zaharuri procesate și sunt pot fi chiar și fără gluten! Da, și vă promit, sunt MEGA BUNE!

 

 

Vom folosi ca de obicei ingrediente integrale și 100% naturale. Nu vom folosi zahăr, conservanți, coloranți sau alte bazaconii.

 

Imaginează-ți combinația dintre arahide, caramel și ciocolată dar fără să te simți vinovat/a la finalul savurarii batonului snickers.

 

Sună bine nu? Hai să trecem la treaba!

 

Ingrediente 4 batoane Snickers:

Mod de preparare

Batoane Snickers

 

Pasul 1: Punem curmalele la hidratat în apă fierbinte pentru 10 minute. Eu am folosit curmale Medjool pentru că sunt mai dulci și mai cărnoase.

 

Pasul 2: Adăugăm curmalele hidratate în robotul de bucătărie împreună cu untul de arahide, uleiul de cocos, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce totul se transformă într-o compoziție de caramel lipicios.

 

Batoane Snickers

 

Pasul 3: Adăugăm în blender fulgii de ovăz și mixăm până ce obținem făină de ovăz. Sau puteți cumpăra direct făină de ovăz fără a mai fi necesar să o preparați voi acasă. Sau mai există posibilitatea să înlocuiți făina de ovăz cu făină de migdale (merge la fel de bine).

 

Pasul 4: Separăm jumătate din compoziția de caramel preparată mai devreme, o dăm deoparte pentru moment. Lăsăm cealalată jumătate de compoziție în robotul de bucătărie peste care adăugăm făina de ovăz. Vrum vrum vrum până ce obținem o compoziție gumilastică. Transferăm compoziția între 2 foii de copt și cu ajutorul unul făcăleț presăm compoziția. Întindeți bine și uniform. Tăiem marginile pentru a obține un prim strat cât mai uniform și egal.

 

Pasul 5: Transferăm peste primul strat si cealaltă jumătate de caramel pe care l-am pus deoparte. Îl întindem bine peste stratul de “nougat”. Apoi tapetăm cu un strat de arahide coapte și sărate. Adăugați un strat generos de arahide pentru a acoperi toată suprafața batoanelor. Dăm la congelator (nu frigider) pentru minim 4 – 5 ore sau peste noapte.

 

Pasul 6: A 2-a zi topim ciocolata. Eu am folosit bănuți de ciocolată dar puteți folosi orice tip de ciocolată neagră preferați. Tai batoanele în 4 părți egale. Vor rezulta 4 batoane destul de măricele. Apoi unul câte unul tapetez cu ciocolată toată suprafață batoanelor. Dăm din nou la congelator pentru 30 minute. Și gata!!! ENJOY!

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

CHIFTELUTE VEGGIE

1 Comment

  1. Pingback: Tort Tiramisu! Rețeta simplă și delicioasă fără zahăr! - DolceFarVerde


Leave a Reply