Deserturi vegane, Mic Dejun, Retete
Leave a comment

Biscuiți cu iaurt și ovăz! Reteta Video!

 

Acești Biscuiți cu iaurt și ovăz sunt crocanți la exterior și moi la interior. Sunt absolut delicioși și cea mai bună parte este că merg consumați atât la micul dejun sau că gustărică între mese! Acești biscuiți pot potoli pofta de dulce fără ca apoi să te simți vinovat / ă!!! De ce? Pentru că acești biscuiți cu iaurt și ovăz sunt preparați din ingrediente sănătoase și integrale.

 

Iaurtul folosit de mine este un iaurt vegan preparat din caju și unt de cacao. Iaurtul vegan Filgud este ușor dulce – prin urmare nu voi mai adauga îndulcitor la rețeta! Totuși dacă considerați că reteta merge ceva mai dulce – puteți să adăugați puțin sirop de arțar, sirop de cocos, ștevia sau miere.

 

Ingrediente biscuiți cu iaurt și ovăz

  • 200g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 banană coaptă bine
  • un iaurt vegan Filgud
  • 50g stafide (sau orice fructe uscate doriți)
  • un vârf de sare

Mod de preparare biscuiți

cu iaurt și ovăz

Biscuiti cu iaurt si ovaz

 

Pasul 1: Jumătate din cantitatea de fulgi ovăz (100g)  o voi transforma în făină de ovăz. Pur și simplu mixez fulgii de ovăz in blender până când ajung la o textură fină. Nu trebuie să fie neapărat foarte fină ca făina de grâu.

 

Pasul 2: Peste făină de ovăz proaspăt mixată voi adăuga scorțișoară, stafidele și un vârf de sare. Amestec bine și dau deoparte până pregătesc partea lichidă a rețetei.

 

Pasul 3: Storcoșesc cu ajutorul unei furculițe o banană coaptă bine până ce se transformă într-o pastă cremoasă. Apoi adaug iaurtul peste banana și amestec bine.

 

Pasul 4: Transfer partea umedă peste partea uscată. Mai adaug și cealaltă jumătate de fulgi de ovăz (100g) și amestec bine până ce tot lichidul este absorbit. Dau la cutor pentru 25min la 160 grade celsius. Produsul final trebuie să fie ușor auriu la exterior și moale la interior.

 

Acești biscuiți sunt super delicioși, sățioși și simplu de preparat! Enjoy!

 

RETETA VIDEO

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

HOMEMADE VEGAN NUTELLA

Vegan Nutella

 

 

Leave a Reply