Mic Dejun, Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Lapte de Orez homemade – Reteta Video!

lapte de orez

 

Lapte de orez!!! Cine ar fi zis că este posibilil? Cel puțin dacă mă întrebai acum câțiva ani buni, ți-aș fi zis că ești țăcănit 🙂 că ești sărit de pe fix … cine ar fi crezut că laptele de orez va ajunge un trend atât de mare.

 

Acest lapte de orez este potrivit pentru celiaci, intoleranți la nuci / lactoză și, desigur, pentru vegani! În plus, nu conține alergeni sau lactoză!

 

Laptele de orez este un lapte vegetal preparat din orez bineînțeles, apă și îndulcitorul tău preferat. Este atât de cremos și gustos, foarte ușor de făcut și gata în 5 minute!

Homemade sau Cumparat din magazin?

Laptele de orez cumpărat în magazin este de obicei amestecat cu conservanți, aditivi și gume / agenți de îngroșare inutili etc. Ca să nu mai vorbim de îndulcitori / zaharuri. Chiar și cumpărarea laptelui de orez cu o listă de ingrediente “rezonabil” de curată are totuși un dezavantaj: acesta vine de obicei cu un preț mare.

 

Ca să nu mai vorbim că procentul real de nuci sau ovăz cu care este amestecat în apă este ridicol de scăzut în anumite variante cumpărate din magazin. Acesta este si motivul pentru care sunt folosite gumele și agenții de îngroșare – pentru a vă păcăli să credeți că obțineți un produs mai bun decât este defapt.

 

 

Ingrediente Lapte de Orez:

  • 120g orez alb sau integral + 550ml apă pt fiert
  • 1.2L apă plată pentru mixare
  • 3 – 4 curmale
  • vanilie (optional)

Mod de preparare Lapte de Orez

 

 

Pasul 1: Fierbem orezul. Puteți folosi orez alb sau brun (aici decideți voi care alternativă este mai bună pt voi). Eu am ales orez alb. Fierbem orezul … 1 parte orez la 3 părți apă. Adică jumătate cană orez la 1.5 cană apă. Orezul trebuie să absoarbă toată cantitatea de apă.

 

Pasul 2: După ce orezul s-a răcit, îl transferăm într-un blender. Adăugăm apă și curmalele (în cazul meu). Voi puteți să alegeți ce îndulcitor preferați: miere, sirop de arțar, sirop de cocos etc. De preferat este să evitați zahărul alb.

 

Pasul 3: Vrum Vrum Vrum aproximativ 1 minut până ce totul se mixează bine. Consistența finală trebuie să fie lichidă – ca de lapte! Trecem laptele de orez printr-un săculeț special pentru stors laptele vegetal. Dacă nu dețineți un săculeț – nu-i bai! Folosiți un tifon împăturit în 2-3 straturi.

 

Și GATA! Laptele poate fi servit alături de granola, muesli, poate fi folosit la prepararea unui smoothie delicios!

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

PAINE KETO FARA GLUTEN

 

Leave a Reply