Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

Tort Tiramisu! Rețeta simplă și delicioasă fără zahăr!

 

Sunt foarte mândră de rezultatul acestui Tort Tiramisu. Joaca în bucătărie dă mereu roade atunci când sunt entuziasmată de o rețeta nouă.

 

Rețeta mea de Tort Tiramisu nu conține zahăr procesat, lactate, gluten sau alte bazaconii. Este preparat din ingrediente 100% naturale și integrale achizitioante de pe driedfruits.ro!

 

Tiramisu’ este unul din deserturile mele preferate! Iar această rețeta vegană (de post) este demențială prin cremozitatea și aroma dulce de cafea și ciocolată! Tortul este compus dintr-o bază ușor crocantă, un strat generos de ciocolată & cafea și un strat de “mascarpone”!

 

În italiană, tiramisu se traduce prin „aruncă-mă în sus” in traducere, “da-mi energie”. Reteta traditionala foloseste piscoturi înmuiate în espresso, stratificate cu mascarpone si  finisate cu pudră de cacao. Noi astăzi o să preparam un tort tiramisu reinterpretat, veganizat dar la fel de delicios! Promit!

 

Acest desert în straturi este răsfățul perfect și sănătos de adus la o cină sau de servit la o adunare de sărbători, cum ar fi Crăciunul, Pastele, Anul Nou, la o zi Onomastica sau chiar o petrecere de vară (din moment ce este și răcoritor!).

 

Tort Tiramisu   

   Tort Tiramisu

Ingrediente Blat Tort Tiramisu

Ingrediente Strat Cioco – Cafea

  • 400g caju nehidratat >> 500g după hidratare
  • 50g cacao pudra
  • 160ml unt cacao (poate fi înlocuit cu ulei de cocos extravirgin)
  • 1 baton vanilie
  • 200g curmale (hidratatile dacă nu aveți un blender puternic)
  • 150ml lapte vegetal
  • 150ml cafea (3 liguri cafea + 200ml apa)
  • un varf de sare

Ingrediente Strat Mascarpone

  • 100g caju nehidratat >> 200g după hidratare
  • 70g sirop arțar
  • 1/2 zeamă de la lămâie
  • 30g unt cacao
  • 30ml ulei de cocos

 

Tort Tiramisu

 

Mod de preparare Tort Tiramisu

Primul Pas: Hidratarea nucilor este foarte importantă. Așadar cu 1 seară înainte pun la hidratat caju-ul și migdalele.

 

A doua zi adaug în robotul de bucătărie: migdalele hidratate, fulgii de ovăz, curmalele, cafeaua și sarea. Vrum vrum vrum până ce obțin o textură crocantă dar lipicioasă (vezi video). Transfer compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 20cm. Dau la rece până ce prepar primul strat de cremă.

 

Al 2-lea pas: Pentru stratul de cioco – cafea este necesar să preparam cafeaua. Eu am folosit 3 linguri de cafea la 250ml apă. Dacă vă place gustul mai intens de cafea atunci preparați-o după bunul plac.

 

Adaug în blender: caju-ul hidratat în prealabil, curmalele (dacă sunt prea tari, este bine să le hidratați puțin în apă caldă), cacaoa pudră, laptele vegetal, cafeaua. Vrum vrum vrum până ce obținem o cremă fină. Eu recunosc că dețin un blender puternic care mă ajută foarte mult. Adaug stratul în forma de tort. Nivelez bine și dau la congelator 30 min. Între timp pregătesc stratul Mascarpone.

 

 

Al 3-lea pas: Pentru stratul Mascarpone adăugăm în blender: caju-ul hidratat, siropul de arțar, untul de cacao, uleiul de cocos, zeamă de lămâie. Mixăm până obținem textura dorită. Adăugăm stratul peste cel de cioco – cafea și dăm la congelator minim 2-3 ore. Dupa congelare tapetez tortul cu cacao pudra. Puteti pastra tortul la frigider cateva zile sau la congelator 2 -3 saptamani.

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm tortul alături de cei dragi! Să nu fiți egoiști să îl mâncați singuri 😛

 

 

 

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BATOANE SNICKERS

 

 

Leave a Reply