Deserturi vegane, Retete
Leave a comment

American Pancakes fără gluten şi fără zahăr!

Îmi doream de foarte multă vreme încerc varianta americană de clătite. Aceştia sunt renumiţi pentru acele clătite micuţe şi pufoase ornate cu ciocolată sau gem! Şi am zis de ce nu încerc varianta mea, mai sănătoasăfără gluten şi fără zahăr artificial?! Nu le-am dorit pufoase pentru ar fi trebuit folosesc praf de copt, drojdie sau făină cu gluten pentru a putea creşte în volum. Aşa am mers . . . ca întotdeauna pe varianta mea 🙂 Îmi plac retetele simple – utile care nu necesită prea mult timp de preparare! recunoaştem … dorim mâncăm sănătos şi bine dar nu petrecem foarte mult timp în picioare stand în bucătărie.

Dacă îţi plac reţetele simple dar gustoase – atunci te afli în locul perfect! Toate reţetele mele sunt gândite special pentru aceia dintre voi care doresc mănânce sănătos si gustos dar fără a pierde mult timp în bucătărie!

Ingrediente american pancakes:

– 1 banană mare

– 150g făină ovăz

– 100g lapte de cocos din conservă

– un praf de sare

Mod de preparare american pancakes:

Amestecăm toate ingredientele mai sus mentionate în blender şi vrum vrum până ce se transformă într-o pastă omogenă. Apoi încingem o tigaie bună pentru făcut clătite. Stropim un şerveţel cu puţin ulei de cocos şi îl întindem în tigaie doar atât cât nu se lipească clătitele. Le preparam în forma şi dimensiunea dorită.

Pentru topingul de ciocolată neagră găseşti reţeta aici!!!

 

Am ornat clătitele cu mango proaspăt, 1- 2 linguri de nectar de cocos şi cu fructe de pădurevarianta congelată! Am preparat şi un toping simplu din căpşuni. Adică am introdus o mâna de căpşuni proaspete în blender şi vrum vrum până ce s-au transformat într-un sos dulce şi roz 🙂

Poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply