pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Linte Masala – introducere în gastronomia Indiană!

Îmi dau seama uşoruşor devenim cu toţii din ce în ce mai captivati si interesaţi de bucătăriile exotice de peste hotare. este vorba despre India, Thailanda, Italia sau Japonia – suntem din ce în ce mai curioşi şi dorim experimentăm senzaţii noi. Papilele noastre gustative sunt în extaz atunci când experienţa noastră culinară este plăcută şi delicioasă. În acest sens garantez această reţetă de linte cu masala va satisface din toate punctele de vedere, iar simţurile voastre vor fi în al 9-lea cer 🙂

Ce este masala? Este un cuvânt folosit în toată India pentru a desemna un amestec de condimente cu mii de variaţii. Se poate referi la o combinaţie simplă de două sau trei condimente (cardamom, coriandru şi nucşoară), sau la un amestec complex din 10 sau mai multe ingrediente. Noi astăzi o folosim un amestec personalizat de mine – dar cu siguranţă voi puteţi jucaţi cu condimentele după bunul plac. Sau puteţi cumpăraţi garammasala din magazinele specializate!

Ingrediente Masala de linte:

– 200g linte verde sau neagră

– 2 fire de usturoi verde

– 1 ceapă medie

– o caserolă microplante fasole Mung

– 4 roşii uscate sau 2 roşii medii proaspete

– ½ linguriţă piper negru boabe

– 1 linguriţă chimion boabe

– 1 linguriţă ghimbir pudră

– o linguriţă turmeric

– un vârf de scorţişoară

– ½ linguriţă cardamom

– un vârf de paprika

– sare neiodată după gust

Mod de preparare:

Se spală lintea şi se pune la fiert împreună cu un praf de sare. O cană de linte la 2 căni de apă. Aceasta va fierbe în aproximativ 30 minute. Între timp adăugăm în blender toate condimentele mai sus menţionate împreună cu usturoiul verde şi 100 ml apă. Se blenduieste până ce capătă o textură omogenă. Punem acest sos pe foc într-un vas mare împreună cu ceapa tăiată cubuleţe şi roşiile uscate ( sau proaspete) tăiate feliuţe mici. Lăsăm la înăbuşit timp de 5 -7 minute. De îndată ce lintea a fiert şi scăzut, o putem adăuga peste sos şi amestecăm bine. Mai adăugăm sare dacă este cazul. Apoi cu 3 minute înainte să stingem focul adăugăm microplantele de fasole mung. Amestecăm bine şi lăsăm să se întrepătrundă aromele cu capacul pus.

Se poate adăuga la aceasta reţeta şi lapte de cocos – acesta fiind destul de mult folosit în reţetele
indiene. Se poate folosi o jumătate de conservă lapte de cocos.

Vă urez poftă bună!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply