Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Ciocolată neagră homemade! Fără zahăr! Fără coloranţi! Fără conservanţi!

mărturisesc am tot încercat în ultima perioadă fac ciocolată homemade! Am încercat în toate variantele şi felurile posibile – dar nici una nu o întrece pe aceasta!

Încercări ciocolată homemade … eşuate!

Am încercat fac ciocolată cu următoarele ingrediente: ulei de cocos, unt de cacao, cacao pudră + diferiţi îndulcitoriîncepând cu miere, sirop de cocos, agave, arţar, chiar şi zahăr de cocos. Am decis cu multă vreme în urmă evit zahărul procesat şi folosesc îndulcitori cât mai naturali!

Totuşi cu nici una din aceste variante – nu ajungeam apropii de gustul de ciocolată cu care suntem obişnuiţi şi care de ce nu recunosc – îmi place la nebunie. Eu încerc si chiar reusesc evit dulciurile procesate – nici nu mai este necesar explic de ce nu ar trebui le mai consumăm! Gasiti aici metoda prin care am reusit să scap de pofta de dulce!

Prin intermediul echipei Planet Bio – de curând am avut o revelaţieUNTUL de Cocos! Acesta este ingredientul secret în crearea ciocolatei perfecte!

Nu – nu ulei de cocos ci UNT de cocos! Absolut delicios!

Ingrediente pentru 10 pătrăţele / bombonele de ciocolată neagră 🙂

– 60g unt cacao

– 80g unt cocos

– 3 linguriţe cacao sau praf de roşcove

– 1 lingurita nectar de cocos

Atât! Nimic mai mult! Fără zahăr! Fără coloranţi! Si fără conservanţi! De ce ?

Untul de cocos este deja dulce – contine zaharul natural din nuca de cocos!

Mod de preparare Ciocolată neagră:

Este necesar avem un cantar de bucătărie pentru a obţine cantităţile necesare. Dacă nu detineţi unul – atunci puteţi calculaţi şi din ochi dar trebuie aveţi grijă 🙂

Adăugăm untul de cocos şi de cacao într-un vas şi aplicăm procesul de de Bain Marie pentru a evita supraîncălzirea untului. Acestea se topesc foarte repede. Le amestecăm cu o linguriţă până ce capătă o culoare uniformă. Apoi adăugăm şi cele 3 linguriţe de cacao + nectarul de cocos. Amestecăm bine pentru a încorpora bine toate ingredientele. Apoi trasferam conţinutul într-o forma de facut bombonele în forma de inimioare sau într-o casoletă pătrată pentru a îi da forma unei ciocolate. Casoleta trebuie tapetată cu foaie de copt pentru a putea dezlipi ciocolata foarte uşor.

Eu am încercat ambele variante, fie cu formele gata prestabilite, fie am folosit o casoletă medie unde depozitez mâncarea. Ultimul pas este introducem conţinutul în congelator pentru 20 minute şi pam pam! Gata ciocolata!!! Gustul este 1 la 1 – ciocolată amăruie. Dacă doriţi fie mai dulceag atunci recomand să mai adăugaţi înca o linguriţă din îndulcitorul preferat.

Care este diferenţa dintre uleiul de nuca de cocos şi untul de cocos?

Uleiul de cocos este fabricat prin presarea la rece a nucii de cocos. Prin această presare – rezultă uleiul din pulpa nucii de cocos. Este solid la temperatura camerei şi devine lichid când este încălzit. Are o aromă şi miros de cocos, de o intensitate mică şi medie.

Untul de nuca de cocos este, fără îndoială, untul de arahide al tropicilor :). Este făcut din carnea de nuca de cocos amestecat împreună cu uleiul. Este solid la temperatura camerei şi se înmoaie când este încălzit. Rezultatul final este un unt cu aromă şi mirosul puternic de nuca de cocos.

Uleiul de cocos este făcut în întregime din grăsime – citeşte mai multe despre acesta aici.

Untul de nuca de cocos este făcut din nuca de cocos întreagă , deci conţine grăsimi săturate dar şi fibre. O lingură de unt de nuca de cocos are aproximativ 2 grame de fibră.

Alte idei de utilizare a untului de cocos :

Adauga untul de nuca de cocos în smoothie – este absolut delicios şi cremos!
– Poti să il torni peste salata de fructe proaspete;
Amestecându-l în bolul de fulgi de ovăz şi fructe de pădure;
Adăuga-l la o piña colada 🙂

Untul de nuca de cocos va adăuga o aromă puternică, dulce, de nuca de cocos la reţetele voastre.

Untul de cocos contine urmatorii nutrienţi:

– proteină
– potasiu
– magneziu
– fier

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.

Leave a Reply