Ştiu că fasolea Azuki nu este foarte cunoascută pe meleagurile noastre, dar m-am gândit să o aduc în lumina reflectoarelor datorită gustului aparte şi a conţinutului abundent de nutrienţi.
Fasolea Azuki, spranumită şi fasolea lavei, are o culoare roşu–roşcat maro închis, cu o linie albă pe lateral. Fasolea este originară din regiunea Asia de Est şi Himalaya. Este în mod obişnuit consumată în ţări precum Coreea, Japonia, China şi alte naţiuni asiatice.
Ce conține fasolea Azuki?
Fasolea Azuki conține un mineral unic, cunoscut sub numele de molibden, în concentrații destul de ridicate. Acesta este un mineral care nu se găsește în multe alimente, dar joacă un rol esențial în detoxificarea ficatului. Chiar și o jumătate de cană cu fasole azuki asigură 100% din consumul zilnic recomandat de molibden.
Acidul folic, potasiul, magneziul și fibrele dietetice se combină în boabele azuki într-un puternic impuls cardiovascular. Fibrele alimentare ajută la echilibrarea nivelului de colesterol. Potasiul relaxează vasele de sânge și crește fluxul de sânge, reducând astfel tensiunea arterială și tensiunea pe inimă.
Pe lângă abundenţă de proteine, vitamine şi minerale, această fasole are şi un gust aparte.
Ingrediente:
– 250g fasole Azuki
– 3 linguri ulei de măsline extravirgin
– 6 caţei usturoi
– sare neiodată după gust
Mod de preparare:
De preferat azuki se lasă într-un vas cu apă peste noapte. Se fierbe fasolea timp de aproximativ 40 de minute. Adăugăm şi puţin sare în apă în care fierbe. În timpul procesului de fierbere am schimbat apa cel puţin o dată. După ce a fiert, o lăsăm să se răcească puţin şi începem să o mixăm cu blenderul de mâna (vertical). Adăugăm 2-3 linguri ulei măsline şi usturoiul tăiat micuţ. Mixăm până ce devine o pastă cu o textură cremoasă! Mai adăugăm sare dacă este necesar. Apoi întindem pateul (nu va speriaţi de culoare – este mov natural) pe o felie de pâine peste care aşezăm floarea de avocado făcută cu multă iubire!
Poftă bună!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate.