Deserturi vegane, Mic Dejun, Retete, Uncategorized
Leave a comment

Unt de migdale homemade! Doar 1 ingredient! Reteta video!

 

Versiunea mea de unt de migdale are doar un ingredient – MIGDALE (fără zahăr, conservanti sau uleiuri adăugate) – și durează 2 minute să îl mixezi în blender. Vizionați videoclipul pentru a urmari procesul de preparare!

Ce fel de migdale să folosim la prepararea rețetei?

 

Puteți să cumpărați migdale deja coapte și sărate. Folosindu-le pe acestea veți sări peste primul pas (coacerea migdalelor). Sau puteți să folosiți migdale crude – eu prefer această variantă – pe care le voi coace acasă în cuptor.

 

Cât timp este necesar pentru prepararea untului de migdale?

 

 

Va depinde de procesorul dvs. de bucătărie. Mie mi-a luat aproximativ 2 minute. De fiecare dată, opresc procesorul / blenderul pentru a răzui pereții și a împinge compoziția în jos, apoi continui procesarea. Dacă procesorul / blenderul nu are un motor puternic, este posibil să trebuiască să-l “odihniți”, pentru a vă asigura că nu ardeți motorul.

 

Cum să păstrezi untul de migdale?

 

Eu păstrez toate unturile homemade în frigider. După ce ați terminat procesul de preparare a untului, transferați-l într-un recipient de sticlă de preferat, acoperiți recipientul și puneți-l în frigider. Untul de migdale se poate stoca la frigider pentru câteva săptămâni, dar aș recomanda să îl folosiți în primele 2-3 săptămâni.

Ingrediente unt de migdale:

 

  • migdale
  • sare (*optional)

Mod de preparare unt de migdale:

  1. Este necesar să coacem migdalele. Le întindem pe o foaie de copt și le dăm la cuptor pentru 15 minute la foc mediu. Pe la jumătatea timpului putem să mai amestecăm în ele cu o lingură de lems pentru a asigură o coacere uniformă.
  2. Introducem migdalele într-un blender, adăugăm puțin sare și vrum vrum vrum. Avem nevoie de un blender puternic și de un piston ( vezi video) care ajută foarte mult în procesul de mixare. Dacă nu deținem un blender puternic – atunci va trebui să ne înarmăm cu puțina răbdare – pentru că va dura mai mult până ce migdalele se vor transformă în unt.

 

Cam atât! Simplu nu-i așa?

Untul poate fi introdus în o groază de combinații mișto:

  • biscuiți de ovaz
  • împreuna cu câteva curmale devine un desert demențial
  • feliuțe de banană

 

 

RETETA VIDEO!

 

Leave a Reply