Deserturi rapide, Mic Dejun, Retete
Leave a comment

Unt de arahide – Peanut butter! Reteta video! 🥜

Unt de arahide homemade

 

De foarte multă vreme îmi doream să testez această rețeta … unt de arahide 🥜 … Si în sfârșit a venit momentul – am testat, am gustat, adjudecat! Confirm că este super ușor de preparat și că rezultatul este DELICIOS!😍

 

Am testat untul de migdale, caju, alune de pădure dar consider că dintre toate, untul de arahide este cel mai aromat / delicios / parfumat.

 

Acum înțeleg de ce americanii sunt atât de înnebuniți după acest Peanut butter and jelly. M-am convins destul de rapid că untul de arahide are un gust aparte. 🤩

Conținutul nutrițional

Conținutul de proteine ​​variază între 22-30% din caloriile sale totale, făcând alunele o sursă minunată de proteină ​​vegetală.

 

Unt de arahide 

Arahidele sunt bogate în magneziu, fostor, mangan, zinc și cupru.

Dacă nu reușiți să preparați untul de arahide în casă și recurgeți la varianta cumpărată – atunci vă sfătuiesc să citiți ingredientele. Unele mărci de unt de arahide conțin ingrediente precum zahăr, sare și uleiuri adăugate. Evitați aceste variante, acolo unde este posibil.

Untul de arahide are un conținut ridicat de calorii și grăsimi, așa că recomandarea este să vă bucurati de el cu moderație.

 

Toate unturile au aproximativ aceelasi gramaj cand vine vorba de continutul de grasimi si calorii.

 

Ingrediente unt de arahide:

  • 300g arahide crude pe care le-am copt

Mod de preparare unt arahide

După ce am copt alunele, le aruncați în vasul unui robot de bucatarie sau blender. Porniți și urmăriți cum alunele se transformă în faină, apoi o pastă groasă și, în sfârșit, untul de arahide cremos si fin. Este aproape magic.

 

Unt de arahide

Idei de combinatii:

 

  • O variantă mult mai rapidă a batoanelor raw vegane ->> este să intinzi puțin unt de arahide pe o curmală mare tip Medjool + puțină scorțișoară = LOVE ❤️💛
  • Untul de arahide merge combinat cu banană sau feliuțe de măr
  • Merge de minune întins pe un biscuit din ovăz – se adaugă pe deasupra fructe proaspete sau Gem de chia raw vegan.

RETETA VIDEO

 

 Alte retete recomandate:

Unt de migdale

 

unt de migdale

 

Unt de alune de padure

 

unt alune padure

Leave a Reply