Recunosc că prima oară când am testat această rețetă de omleta din tofu – am avut ceva îndoieli vis a vis de gust. Apoi după prima îmbucatură m-am convins singură că tofleta chiar se aseamănă foarte bine la gust, textură și culoare cu omleta tradițională din ouă.
Este o rețetă (ca toate celalalte rețete ale mele) – suuuuper simplu de preparat, gustoasă și sănătoasă. Conține ingrediente de calitate și este bogată nutrițional.
Pentru a ridica nivelul nutrițional al omletei din tofu, am decis să adaug microplante de ridiche roșie, floarea soarelui și chives (ceapă verde).
Dacă dorești să afli mai multe informații despre microplantute, am pregătit o serie de articole (click mai sus) în care explic în detaliu ce efecte benefice aduc organismului nostru. Microplantele au de până la 30 de ori mai mulți nutrienți decât plantele mature.
Ingrediente omleta din tofu
2 porții:
- 200g ciuperci champignon
- 200g tofu
- jumatate de rosie
- 1/2 ardei kapia tăiat mărunt
- un vârf de sare neagră (sulfuroasă) această va da gustul de ou
- o linguriță rasă pudră de turmeric – această va da culoarea galbena
- microplante de Ridiche Roșie, Floarea Soarelui, Ceapa Chives
Mod de preparare omleta din tofu:
Primul pas: Voi tăia ciupercile în cubulețe și le voi pune la călit în suc propriu (nu adaug ulei).
Pasul 2: După aproximativ 3-4 minute veți observa că ciupercile și-au micșorat volumul. În acest punct voi fărâmița tofu-ul cu ajutorul mâinilor. Îl voi mărunți în bucățele mici și medii – atât cât să semene cu textura de ou.
Pasul 3: Adaug și ardeiul kapia tăiat în cubulețe în prealabil. Amestec bine și pun capacul la tigaie. Mai las 2 -3 minute ca aromele să se întrepătrundă și ardeiul să se înmoaie.
Pasul 4: Adaug jumătate de roșie pentru un plus de suculență. Apoi pudra de turmeric (aceasta va da culoarea galbenă ca de omletă). Mai adaug un vârf de sare neagră (aceasta va da gustul de ou). Ameste bine toate ingredientele, pun capacul și sting focul. Le mai las 5-7 minute ca aromele să se întrepătrundă.
Pasul 5: La sfârșit adaug microplantele tăiate în prealabil. Microplantele le adaug la final pentru că nu doresc să le gătesc termic – în acest fel nu își vor pierde proprietățile nutritive atât de valoroase.
Acum nu ne rămâne decât să împărțim această minuntă omletă vegană împreună cu cei dragi! Vă asigur că o să le placă!
Puteți chiar face un test de curiozitate – fără să le spuneți că nu conține ouă și să vedeți ce feedback obțineți!
RETETA VIDEO