Da ştiu! O să gândeşti acum . . . pfff ce clişeu să mănânci supă cremă de dovleac în dovleac! Oare ce fiţă mai este şi asta? Păi m-am gândit că nah . . . unii sunt trendy în design, alţii în ţoale şi vorbe iar eu în mâncare! Fiecare cu ce-l doare 🙂
Evident că am făcut-o pentru a te impresiona pe tine cititorule 🙂 dar în aceelasi timp consider că dacă vrei să dai pe spate nu doar papila gustativă ci şi pe cea vizuală 🙂 . . . eu te susţin cu această variantă trendy de servire!
Am tot repetat faptul că o să folosesc dovleacul din plin – din 3 motive principale:
1. Pentru că este în sezon
2. Pentru că este super sănătos şi conţine mulţi nutrienţi
3. Si pentru că este versatil / adaptabil în foarte multe reţete.
Aşadar să trecem la treabă! Hot soup power On! I am hot for you pumpkin 🙂
Ingrediente Supă cremă de dovleac
– jumătate dovleac mediu
– 1 ceapă roşie medie
– 4 căţei usturoi
– o linguriţă praf chimion
– jumătate linguriţă chimen şi oregano
– 1 vârf de sare neiodată de salină
Mod de preparare:
1. Tăiem dovleacul în bucăţele, îl curăţăm de coajă şi îl punem la fiert în oala cu aburi. După aproximativ 20 minute, adăugăm ceapa şi usturoiul taiate bucatele. Mai lăsăm la fiert aproximativ 15 minute şi oprim focul;
2. După ce legumele s-au înmuiat destul, lăsăm să se răcească puţin şi introducem ingredientele în blender;
3. Adăugăm apa care a fost folosită la “aburirea” legumelor 🙂
Atenţie – aici este strict alegerea voastră, cât de subţire sau groasă vreţi să fie supa. Eu am folosit cam aproximativ 1 litru de apă. Deci am pus la fiert 1 litru şi jumătate de apă şi la final am rămas doar cu 1 litru.
4. Adăugăm în blender condimentele chimion, chimen, oregano şi sare . . . şi mixăm bine.
Atenţie dacă folosim seminţele întregi de chimen sau chimion, vă sfătuiesc să le râşniţi înainte de a le pune în blender pentru că riscaţi că acestea să rămână întregi.
Supa este gata de servire! Poftă bună tuturor!
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!