Deserturi vegane, Mic Dejun, Retete
Leave a comment

Biscuiți cu cacao și banane! Reteta Video!

Biscuiti cu cacao si banane

 

Biscuiți cu cacao sau banane! Una dintre multele chei către inima mea. Altele chei către inima mea includ pandișpanul, tortul de ciocolată și brownies. Dar există ceva atât de special cu privire la biscuiții calzi înmuiati în laptele de migdale / ovăz . . .  yum yum. Aș putea să stau și să fac asta toată ziua.

 

Deoarece cookie-urile mele cu proteine ​​nu conțin făină de grâu, ulei de palmier, gume sau zahăr rafinat, nu au aceelasi gust ca oricare dintre soiurile cumparate din magazin. Dar sincer cred că au un gust mai bun!

 

Aceste cookies-uri cu proteine ​​vegane au gust de dulciuri adevărate homemade. Sunt umede de la piureul de banane, nu prea dulci și, datorită pudrei proteice Vivolife Whole sunt foarte satisfăcătoare.

 

 

Acesti biscuiti cu cacao si banane sunt super deliciosi si super simplu de preparat!

 

Textura? 2 variante diferite. Una mai moale si cremoasă și a 2-a crocantă si ciocolatie. Dulceața? Spot on (nu prea mult, nici prea puțin).

 

Serviți-le prietenilor gourmet, copiilor (mari și mici), prietenilor, iubitorilor de cookie-uri tradiționaliste, cunoscuților conștienți de sănătate și colegilor de muncă.

Acești biscuiți sunt:

  • fără gluten
  • nu conțin făină albă
  • nu conțin zahăr procesat
  • fara pudra de copt
  • sunt vegani 🙂

Biscuiti Vegani cu cacao     

Ingrediente Biscuiți cu banane:

  • 100g migdale transformate în făină
  • 2 banane coapte bine
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 40g pudră proteică Vivolife Whole
  • o linguriță scorțișoară
  • un varf sare

Ingrediente Biscuiți cu cacao:

  • 80g curmale + 70ml apă în care s-au hidratat
  • 80g fulgi ovăz transformați în făină
  • 2 linguri cacao pudra (12g)
  • 35g migdale mărunțite
  • 15g făină semințe de in transformate în făină
  • 30g pudră proteică Vivolife Whole

 

Mod de preparare:

Varianta 1 – Biscuiți cu banane

 

 

Partea uscată a rețetei: Transformăm migdalele în făină de migdale. Le mixez în blender până când obțin o textură fină. Nu trebuie neapărat să fie fină ca făina albă.

 

Turnam făina de migdale într-un bol încăpător împreună cu pudra proteică Vivolife, scorțișoară și un vârf de sare. Amestecăm bine bine.

 

Partea lichidă a retetei: Storcoșim 2 banane cu ajutorul furculiței. Asa cum v-am mai menționat și în rețetele anterioare, cu cât bananele sunt mai coapte cu atât rezultatul final va fi mai dulce. Adăugăm peste banane și 1 lingură de sirop arțar și amestecăm.

 

Apoi transferăm partea lichidă peste partea uscată. Amestecăm și apoi cu ajutorul unei linguri formăm biscuiții. Îi întindem frumos pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Au rezultat în total 9 biscuiți – pe care i-am dat la cuptor pentru 25 min la 160-180 grade celsius.

 

Varianta 2 – Biscuiți cu cacao și ovăz

 

Partea lichidă a rețetei: Mixăm 1 lingură semințe de in cu 6 linguri de apă. Am mixat semințele în râșnita până ce am obținut făina de in.

 

Cu 1 ora înainte de a prepara biscuiții, am hidratat curmalele în apă. Apoi le-am mixat într-un blender împreună cu puțin din apa în care s-au hidratat. Practic am transformat curmalele în pastă de curmale. Acesta va fi îndulcitorul nostru sănătos 🙂

 

Partea uscată a rețetei: Mixăm fulgii de ovăz în blender până când obținem făină de ovăz. Transferăm într-un bol încăpător făina de ovăz peste care adăugăm cacaoa pudra și pudra proteică. Amestecăm și adăugăm semințele de in hidratate și crema de curmale.

 

Amestecăm cu ajutorul mâinilor. Opțional pentru o extra crocănțeală – va recomand să mărunțiți și câteva migdale și să le introduceți în compoziție. Apoi cu ajutorul mâinilor voi forma biscuiții și ii transfer pe o foaie de copt. Dau la cuptor pentru 25 min la 160 grade celsius.

 

Important este să verificați biscuiții pe la minutul 20 pentru a fi siguri că nu se usucă prea tare.

 

Biscuiții merg de minune consumați la micul dejun, gustărică între mese și satisfac poftă de dulce atât a celor mici cât și a celor mari 😛 !

RETETA VIDEO

 

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

UNT DE COCOS HOMEMADE

 

 

 

Leave a Reply