pranz / cina, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Spaghete raw din gulie cu sos de avocado!

Dacă deţineţi un spiralizator atunci cu siguranţă aţi încercat spiralizaţi diferite legume gen morcov, sfeclă, dovlecel, castravete etc. Eu una cred le-am încercat pe toate! Dacă nu deţineţi un spiralizator – atunci este momentul să vă cumpăraţi unul 🙂 Nu este scump şi puteţi să îl folosiţi pentru a atrage chiar şi atenţia copiilor în a le oferi mai multe legume în meniul lor! Vezi aici o super reţetă cu mai multe legume spiralizate.

Mergând într-o zi prin piaţă şi având în gând mănânc în această perioadă cât mai multe fructe şi legume de sezon, mi-a apărut brusc această idee! Cum ar fi spiralizez o gulie??? Şi cum ar fi adaug un sos cremos deasupra? Şi ce savoare s-ar combina cel mai bine cu gustul de gulie?

Gulia, dacă nu ştiai, se aseamănă la gust destul de bine cu cotorul de varză. Mai ţineţi minte când eram mici şi ai noştri ne dădeau cotorul de varză cu puţină sare şi lămâie? Ahhhhh da! Cam asta am făcut şi eu . . . am adăugat puţină sare şi zeamă de lămâie + pentru cremozitate am considerat eu ar merge şi puţin avocado pentru sos! Tam tam 🙂

Ingrediente spaghete raw gulie:

– 1 gulie medie

– jumatate avocado

zeamă de la un sfert lămâie

– un praf de sare neiodată de salină

– un vârf de ulei masline

Mod de preparare spaghete raw gulie:

Se spală şi se curată gulia de coajă

Se foloseşte spiralizatorul pentru a crea formă de paste

Mod de preparare sos:

Se adaugă ingredientele (avocado, ulei, zeamă lamaie, sare) în robotul de bucătărie şi vrum vrum până ce devine un sos cremos delicios!

Şi cam atât! Ahh eu am adăugat şi o roşie tăiată cuburi pentru decor dar şi pentru gust! Avocado merge de minune cu roşia bine coaptă!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

Leave a Reply