Vară! Soare! Energie! Culoare! Abundenţă! Iubire! ♥♥♥
Toate acestea sunt înmagazinate în minunatul nostru organism! Cum putem noi să înfrumuseţăm şi mai mult acest cadru? Eu propun printr-o hrană sănătoasă!
O hrană delicioasă! O hrană care ne alimentează atât corpul cât şi mintea! Mens sana in corpore sano 🙂 Hrana este importantă pentru ca ne întăreşte sistemul imunitar!
Vara avem atât de multă abundenţă de culoare şi savoare! Multe alimente proaspete si cu gust! Trebuie să ştim doar cum să combinăm alimentele astfel încât să ne hranim fiecare celulă!
Mai jos vă invit să descoperiţi 2 reţete de salată – create cu multă atenţie şi dragoste!
Ingrediente salată nr 1:
– 2-3 frunze de kale
– o bucăţică de varză roşie
– 1 roşie zemoasă şi coaptă
– un ardei roşu
– un castravete
– 150g fasole neagră fiartă
– un praf de sare
– un praf de turmeric
– ulei de măsline extravirgin
– zeamă de lămâie după gust
Salata nr 2:
– 2-3 frunze de kale
– o bucăţică de varză roşie
– 1 roşie zemoasă şi coaptă
– un ardei roşu
– un castravete
– 150g naut fiert
– un praf de sare
– un praf de boia dulce
– ulei de măsline extravirgin
– zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare:
1. Se fierbe separat fasolea neagră şi năutul! Un pas important în scurtarea timpului de fierbere – constă în hidratarea lor cu o noapte înainte. Apoi ţineţi cont că năutul se fierbe mult mai lent decât fasolea. Timp de fierbere năut: aproximativ 2 ore . Timp de fierbere fasole: aproximativ 1 ora!
2. Tăiem toate ingredientele şi le amestecăm împreună cu fasolea neagră sau năutul – apoi adăugăm dressingul din ulei / zeamă de lămâie / sare neiodată şi paprika sau turmeric!
Ţie care variantă îţi place mai mult?
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce farverde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!