Deserturi rapide, Retete
Leave a comment

Salam de Biscuiți – De Post – Vegan! Reteta Video!

 

Acest Salam de Biscuiți este atât de delicios, cremos și simplu de preparat. Salamul de biscuiți trezește în noi atât de multe amintiri din copilărie. Cel puțin pe mine mă conectează la amintiri legate de vremuri simple și frumoase, la care de cele mai multe ori mă gândesc cu nostalgie, cu zâmbetul pe buze.

 

Și pentru că nu pot să mă întorc în timp și să redevin copil (deși mi-aș dori), pot doar încerca să reproduc preparate ce trezesc in mine amintiri legate de o fericire simplă, sinceră și pură. Așadar azi vom prepara un – salam de biscuiți!

 

Și chiar dacă este vorba despre o rețeta reinterpretata – de post, credeți-mă pe cuvânt că rezultatul final este absolut delicios; 1 la 1 cu gustul salamului cu care am crescut și cu care am fost obișnuiți.

 

Salam de Biscuiți De Post

Ingrediente Salam de Biscuiți:

  • 300g biscuiți populari (fără lapte, ouă sau margarină – verificați ambalajul)
  • 50g cacao pudră
  • 50g unt de cacao
  • 150ml lapte de migdale homemade
  • 50g ulei de cocos extravirgin
  • 100g miere
  • opțional: coajă de la 1 portocală Bio și 60g stafide

Mod de preparare Salam de Biscuiți

 

Pasul 1: Cu ajutorul mâinilor mărunțim biscuiții în bucățele inegale. Unele mai mici altele mai mari – nu contează – important este să le mărunțim la o dimensiune acceptabilă.

 

Pasul 2: Adăugăm cacaoa pudră peste biscuiți și amestecăm bine astfel încât să acoperim toți biscuiții cu un strat fin de cacao.

 

Pasul 3: Untul de cacao este o grăsime vegetală naturală obținută din boabele de cacao. Acesta este solid la temperatura camerei și prin urmare este necesar să îl topim. Topim untul de cacao prin procedura Baine marrie. Îl adăugăm peste biscuiții mărunțiți.

 

Pasul 4: Topim și uleiul de cocos prin aceeași procedura ca și untul de cacao. Adăugăm uleiul de cocos peste biscuiți.

 

Pasul 5: Adăugăm mierea și laptele de migdale și amestecăm bine până ce încorporam bine toate ingredientele.

 

Pasul 6: Puteți folosi coajă de portocală răzuită și stafide brune sau aurii. Va sfătuiesc să folosiți coajă de la o portocală bio astfel încât să evităm pesticidele și insecticidele.

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm această bunătate de salam de biscuiți alături de cei dragi și să depănăm amintiri legate de vremuri din copilărie.

 

Salam de Biscuiți De Post

 

Salam de Biscuiți Vegan

RETETA VIDEO

SALAM DE BISCUITI

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

Prăjitură cu ciocolată neagră și gem de zmeură

Leave a Reply