Deserturi rapide, Retete, Retete raw vegane
Leave a comment

Prăjitură cu ciocolată neagră și gem de zmeură!

 

Această Prăjitură cu ciocolată neagră este absolut genială! Îți bucură papilele gustative de la prima degustare! Ciocolata este ușor dulce de la nectarul de cocos iar gemul de zmeură este ușor acrișor. Cele 2 impreuna – gustul de dulce acrișor se îmbină atât de bine în această combinație.

 

Prăjitura cu ciocolată este bineînțeles simplu de preparat și îți va încânta atât simțul gustativ cât și cel vizual.

Prăjitură cu ciocolată este:

  • preparată din ingrediente naturale
  • vegană
  • nu conține gluten
  • nu conține zahăr rafinat
  • aceasta nu conține făină de nici un fel

Ingrediente prăjitură cu ciocolată:

  • 150g masă de cacao (dacă nu aveți masă de cacao la îndemână – atunci folosiți ciocolată neagră gata ambalată)
  • 50g nectar / sirop de cocos
  • 90g zmeură congelată
  • 10g semințe de chia
  • 20g sirop de arțar

Prăjitură cu ciocolată neagră

Mod de preparare

Prăjitură cu ciocolată neagră

 

Mai simplu de atât nu se poate!

 

Pasul 1: Topim masă de cacao (sau ciocolată) prin procedeul Bain Marrie. Plasăm un bol încăpător desupra unei ape fierbinți (clocotite). Învârtim in masa de cacao – pentru a se topi mai ușor.

 

Dacă veți folosi direct ciocolată neagră cumpărată – atunci nu mai este necesar să adăugați îndulcitor. Dacă folosiți masă de cacao – așa ca mine – atunci adăugați nectarul de cocos și amestecați bine până ce totul se încorporează bine. Puteți să folosiți ce îndulcitor preferați (sirop de arțar sau miere).

 

Adăugăm un strat de ciocolată în formă de silicon și dăm la congelator pentru 30 minute. Dacă nu aveți forme din silicon, nu-i bai, folosiți forme din hârtie!

 

Pasul 2. Scoatem zmeurica de la congelator. Eu folosesc zmeură congelată pentru că aceasta este mult mai zemoasă după congelare în comparație cu varianta proaspătă.

 

După decongelare, storcoșim zmeura cu o furculiță (vezi video) și adăugăm semințele de chia și îndulcitorul preferat (în cazul meu sirop de arțar).

Amestecăm bine și adăugăm un strat de gem peste ciocolata care a stat la congelator. Dăm formele iar la congelator pentru 30 minute.

 

Pasul 3: Adăugăm și ultimul strat de ciocolată în formele de silicon. Nivelam frumos ciocolata și dăm la congelator pentru minim 2 ore. Și gata!

Acum nu ne rămâne decât să ne bucurăm papilele gustative! O să va placă! Va asigur 🙂

Prăjitură cu ciocolată neagră

Prăjitură cu ciocolată  

RETETA VIDEO

 

 

ALTE RETETE RECOMANDATE

BISCUITI CU CACAO

 

Leave a Reply