Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Limonadă cu goji pentru imunitate!

Pentru că tot îmi place mie să scriu și să creez rețete în jurul subiectului – Îmbunătățirea sistemului imunitar – vin către voi cu o nouă idee despre cum să aducem un aport considerabil de nutrienți. De această dată este vorba despre o rețetă super ușoară :)! Ai nevoie de un blender și cam în aproximativ 5 minute ai preparat o limonadă delicioasă cu goji.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, crude sau uscate, dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Ele sunt considerate un superaliment. Ele conţin aminoacizi, multe minerale, vitamina C, E, A si flavonoide.

În medicina asiatică fructele goji sunt consumate intens pentru a întări sistemul imunitar, pentru a preveni o mulțime de boli şi pentru a menţine sănătatea şi bunăstarea organismului.

Ingrediente limonadă goji:

– 2 linguri de goji
 
– sucul de la o lămâie
 
– 2 linguri de miere sau alt îndulcitor preferat (nectar de cocos, zahăr de cocos, sirop de arțar)
 
– 1 litru de apă plată

Mod de preparare:  

Punem fructele de goji la hidratat cu 1 oră înainte de a prepara limonada. În acest fel fructele de goji se vor mixa mult mai ușor în blender.
 
Introducem fructele de goji, îndulcitorul, sucul de lămâie împreună cu apa și vrum vrum până ce se mixează bine. Cam aproximativ 15 secunde. Apoi strecurăm conținutul printr-o sită fină pentru a înlătura rămășițele de goji și lămâie și gata limonada!!!!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să îmi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol. Mă găseşti si pe facebook dolcefarverde 🙂. Poti da subscribe la blog sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
 

Leave a Reply