Retete, sucuri si smoothies
Leave a comment

Lapte de cocos homemade – Reteta video!

 

Ştiu deja am purtat discuţia despre cât de dăunător/înşelător este de fapt laptele de migdale, orez, soia, ovăz provenit din comerţ. Aceeasi părere o menţin şi pentru laptele de cocos cumparat.

 

De ce dăunător?? Pentru majoritatea variantelor de lapte la cutie conţin zahăr, ulei de floarea soarelui, sare, agent de îngroşaregumă de guar; toate având scopul prelungească termenul de valabilitate.

 

Iar majoritatea variantelor sunt combinate cu lapte de orez – prin intermediul căruia îţi sare în aer glicemia sângelui. Cu alte cuvinte glicemia creşte şi scade la fel de repede având repercursiuni asupra sănătăţii noastre.

 

Aşadar propun încercaţi una din cele 3 variante de lapte de cocos propuse mai jos. Fiecare variantă este diferită – vă sfătuiesc să le încercați pe toate 3 pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu gustul fiecăruia. Prima variantă  este super ieftină! Nuca de cocos matura costă 2.50 lei la supermarket. Mai adăugăm puţină apă plată şi câteva curmale pentru dulceaţă şi tam tamrezultă lapte de cocos delicios.

 

Lapte de cocos homemade

Ingrediente lapte de cocos varianta 1:

– 1 nuca de cocos matură

– 1 litru apă plată

-1-2 curmale de tip medjool(opțional dacă doriți laptele mai dulce)

Şi pentru suntem în sezonul fructelor de pădure îndemn din tot sufletul le folosiţi.

– pentru culoarea roz folosim 1/2 cană de zmeură

– pentru culoarea mov folosim 1/2 cană de mure

Lapte de cocos homemade

Ingrediente lapte de cocos varianta 2:

– 150g fulgi de cocos (coconut chips) – nu folositi fulgi de cocos uscati

– 600ml apă plată

-1-2 curmale de tip medjool(opțional dacă doriți laptele mai dulce) 

Ingrediente lapte de cocos varianta 3:

– pulpa de la nucă de cocos tânără  (100g – 150g)

– 600ml apă plată

– 1-2 curmale de tip medjool(opțional dacă doriți laptele mai dulce) 

Mod de preparare varianta nr 1:

1. Spargem nuca de cocos. Atenţie există o procedură destul de simplă despre cum spargem nuca. Vezi video mai jos!

2. Curăţăm coaja tare şi maro a nucii de cocos. Apoi introducem pulpa nucii în blender împreună cu apa şi curmalele. Vrum vrum până ce acestea se omogenizează bine. Putem adauga de asemenea şi apa de cocos din interiorul nucii de cocos.

3. Cu ajutorul unui săculeţ, sită sau cu un tifon filtrăm toată compoziţia şi o stoarcem bine bine astfel încât extragem tot laptele din pulpă. Vă recomand nu aruncaţi pulpa de cocos, ci o folosiţi la deserturi sau smoothie-uri!

4. Separat blenduim zmeura şi apoi murele. Apoi le amestecam cu laptele nostru de cocos. Fructele de padure se combina bine cu laptele!!! Fructele conţin puţine calorii şi echilibrează totuşi cantitatea de calorii provenite din laptele de cocos.

Nu panicaţi! Nuca de cocos conţine întradevăr grăsimi saturate dar acestea fac parte din familia trigligeridelor cu catenă medie. Acest lucru ne indică faptul grăsimile din nuca de cocos se digeră mult mai uşor decât grăsimile saturate cu catenă lungă. Citeşte mai multe despre acest subiect aici!

Un deliciu!

Mod de preparare varianta nr 2:

 Simplu: Introducem fulgii de cocos și apa în blender și mixam până ce totul devine alb și căpăta consistență de lapte!

Mod de preparare varianta nr 3:

 1. Spargem nucă de cocos tânără cu ajutorul unui cuțit de tip macetă (vezi video). Transferăm apa din interiorul nucii în blender. Scoatem pulpa albă și delicioasă cu ajutorul unei lingurițe. Curățăm pulpa de impurități și apoi o introducem și pe aceasta în blender. Apoi mixam vrum vrum 30sec-1 min. Gata – laptele nostru este gata! Super bun și cremos!

Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cunoutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!

 

Reteta video!

 

 

Leave a Reply