Tips & Tricks Alimente
comments 2

La ce este bun uleiul de Cocos!

Ce este uleiul de cocos?

Uleiul de cocos a fost şi este încă foarte controversat, el face parte din categoria acizilor graşi saturaţi. Acestia sunt cunoscuţi pentru efectele negative asupra organismului, ei provocând probleme cu creşterea colesterolului şi îngroşarea arterelor sanguine. Din păcate uleiul de cocos a fost cumva confundat cu categoria grăsimilor saturate provenite din carne, brânză, unt, smântână. Uleiul de cocos este întradevăr unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate cunoscute de om. Aproape 90 % din acizii graşi din el fiind saturaţi (acid lauric, acid capric şi acidul caprilic), dar diferenţa este reprezentată de lanţul de trigliceride din care este compus. Uleiul de cocos conţine aşa numitul lanţ mediu de trigliceridele. Acestia sunt acizi graşi cu o lungime medie şi care spre deosebire de acizii graşi din dieta occidentală cu catenă lungă , acizii graşi cu lanţ mediu din uleiul de nuca de cocos sunt metabolizaţi diferit.

Cum sunt metabolizati?

Ei sunt transportaţi direct din tractul digestiv către ficat, fiind folosiţi ca sursă de energie rapidă şi nu depozitaţi sub formă de grăsime.

Aproximativ 50% din grăsimea uleiului de cocos este acid lauric. Acidul lauric este convertit în organism în monolaurina (monoglicerida) care ajută la distrugerea virusurilor “undercover” care sunt înveliţi cu un strat de lipide (grăsimi) şi care se ascund bine de sistemul imunitar: herpesul, răcelile, pojar, hiv. De asemenea este folositor împotriva bacteriei Candida Albicans care se hrăneşte cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoară candida.

Tips and Tricks

Cum putem folosi uleiul de cocos?

 

coconut-final

 

În domeniul beauty:

  1. Demachiant Make-up , aţi încercat vreodată să aplicaţi uleiul de cocos pe o dischetă demachiantă şi să îl folosiţi pentru curăţarea şi hidratarea fetei? Îl recomand cu drag! Mie personal mi se pare că este cel mai eficient demachiant decât oricare alt produs pe care l-am încercat până acum.
  2. Exfoliant: Amestecăm uleiul de cocos cu mălai sau bicarbonat de sodiu şi îl aplicăm pe corp şi faţă. Această versiune este lipsită de parabeni şi chimicale.
  3. Dacă îl aplicăm că şi deodorant, acesta va ţine mirosurile neplăcute la distanţă şi acţionează de asemenea şi ca antibacterian. Dacă doreşti poţi să îl amesteci şi cu bicarbonat de sodiu. Atenţie trebuie să îl aplicăm şi să îl lăsăm câteva minute să între în piele pentru a nu se transfera pe haine.
  4. Crema de epilat, aplicăm un strat fin de ulei de cocos şi apoi folosim lama de ras. Acesta acţionează ca un antiseptic asupra eventualelor tăieturi datorită acidului lauric.
  5. Masca de par, este foarte bun atunci când este aplicat pe vârfurile deteriorate şi despicate.
  6. Loţiune antitantari: amestecăm uleiul de cocos cu uleiul de citronella şi insectele enervante vor rămâne la distanţă.
  7. Pastă de dinţi. Face o echipa bună cu bicarbonatul de sodiu. Uleiul de cocos acţionează asupra dinţilor ca un antibacterian care va elimina bacteriile rămase între dinţi, iar bicarbonatul de sodiu va acţiona ca un abraziv şi va curăta zona în urma acţiunii uleiului.
În domeniul alimentar:
  1. Uleiul de cocos este un foarte bun înlocuitor de unt.
  2. Uleiul de cocos este rezistent la temperaturi ridicate şi nu se oxidează uşor, compoziţia lui rămâne neschimbată, prin urmare poate fi folosit la gătit.
  3. Adaugă ulei de cocos crud în smoothie-uri pentru a asimila mai uşor nutrienţii din fructe şi legume şi pentru a echilibra zahărul din sânge.
  4. Dulciuri homemade făcute cu ulei de cocos. Înlocuiţi margarina, untul sau alte grăsimi cu uleiul de cocos. Pe lângă faptul este sănătos, mai este şi delicios.

Vă recomand să folositi doar ulei de cocos presat la rece!

 

Surse:

http://www.health.com/health/gallery/0,,20855271,00.html#cuticle-softener-0

https://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-coconut-oil/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3532757

2 Comments

  1. carmen says

    Multumim pentru sfaturi, il folosesc si eu cu foarte multe ocazii, in special ca masca de par, intareste si îngroașă firul 😀

    • Eu l-am folosit ca demachiant si este genial, imi curata fata si machiajul mai bine ca orice make-up remover folosit pana acum.


Leave a Reply