pranz / cina, Retete, retete vegane
Leave a comment

Hummus cu ardei copt – Reteta video!

Cred că majoritatea dintre voi deja ați gustat hummusul măcar 1 dată în viață  . . . iar dacă nu, atunci vă mărturisesc că îmi pare rău și . . . că este timpul să o faceți 🙂 !!!
 

În urmă cu aproximativ 6 ani, atunci când încercam pentru prima oară hummus-ul, trebuie sa recunosc că gustul acestuia mi s-a părut cumva ciudat. Îmi ziceam … ce naibii mai este și această pastă cremoasă!? Cultura orientală era cu adevărat ceva nou pentru mine!
 
Prietena care mă invitase la restaurantul cu specificul mentionat mai sus, mânca cu așa o poftă încât am zis că nahhhh … it cannot be that bad!

Și . . .  deși inițial (ca orice preparat nou pe care îl guști) mi s-a părut ciudățel, apoi am devenit o MARE fană!
 
Hummusul este unul din felurile mele preferate de mâncare. Da … știu nu este tradițional românesc; da știu vine dintr-o cu totul altă cultură și . . . da îmi place la MAXIM!!
 
La rețeta de hummus clasică, am ales de această data să adaug 1 ingredient surpriză, care îi schimbă savoarea – culoarea și trece hummusul la un cu totul alt nivel.
 

Să trecem la treabă!

Ingrediente hummus cu ardei kapia:

Hummus cu ardei copt

 
– 350g năut fiert (aprox 200g uscat)
 
– 3 linguri mari de tahinni (pastă de susan)
 
– 3 sau 4 căței de usturoi românesc
 
– suc 1/2 lămâie
 
– 1 lingură chimion pudra
 
– 2 ardei kapia copți
 
 – sare și piper după gust
 
 Pentru a ajunge la consistența dorită a hummusului puteți adauga treptat câte 1 lingură de apa.

 

Hummus cu ardei copt

 Mod de preparare hummus:  

1. Primul pas este să hidratam năutul timp de 8-12 ore. Îl putem lăsa peste noapte în apa rece.
 
2. Fierbem năutul aproximativ 1 oră, poate chiar 1:30h. Un mic secret pe care doresc să îl dezvălui: dacă doriți un gust interesant și intens, adăugați în apa în care fierbe năutul 1-2 lingurițe de chimen. Acesta îi da un plus de savoare hummusului nostru.

Este bine să încercați năutul cu furculița. Dacă această intră ușor în boaba de năut înseamnă că este fiert bine.
 
 3. Între timp putem spăla ardeii kapia și coace la cuptor sau pe plită. După ce ardei s-au copt pe toate părțile, îi punem într-o oală cu capac și punem peste ei puțină sare pentru a deveni mai zemoși.
 
 4. Pasta de tahini o putem cumpăra din supermarket sau o putem face noi acasă (Reteta aici).
 
 5. Adăugăm năutul în blender (după ce acesta s-a răcit) sau în robotul de bucătărie și adăugăm restul ingredientelor. Cu cât robotul este mai puternic cu atât hummusul va ieși mai omogen.
 

Reteta video!

 
Dacă ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să imi spui cât de tare ţi se pare reţeta :P, îmi poţi lăsa un comment mai jos sub acest articol sau mă găseşti pe facebook dolce far verde 🙂. Poti da subscribe sau like la pagina de facebook pentru a fi la curent cu noutăţile din lumea reţetelor sănătoase şi a nutriţiei echilibrate!
 

Leave a Reply